Šokoladinis braunis
Turbūt esate girdėję apie purų, minkštą, drėgną visame pasaulyje mėgiamą skanėstą “brownie” :). Jei manote, kad patį tikriausio ir gardžiausio “šokoladinuko” galite paragauti tik garsiuose restoranuose ar brangiose kavinėse, tuomet apsirinkate, nes tokį pat puikų, nepaprastai gardų skanėstą galite pasigaminti PATYS, SAVO NAMUOSE, VOS PER KELIAS MINUTES IR TIK SU VIENO INDO PAGALBA! Tad nieko nelaukiam, čiumpam indus ir pradedam! 🙂
Ingredientai
- 250 g sviesto
- 250 g sulaužyto/pasmulkinto pieniško arba juodo šokolado
- 200 g cukraus + 100 g rudojo cukraus (jei nemėgstate saldžiai, dėkite mažiau)
- 1 šaukštas vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 3 kiaušiniai
- 150 g miltų
- 50g kakavos miltelių
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą bei šokolado gabaliukus, patalpinkite į mikrobangų krosnelę ir pašildykite 1,5-2 minutes.
- Šokoladui ir sviestui išsilydžius palikite šiek tiek pastovėti (3-4 minutes), o tuomet išmaišykite.
- Į tą patį dubenį suberkite rudąjį ir baltąjį cukrų, pagardinkite vanile, trupučių druskos, išmaišykite.
- Po vieną į bendrą masę įmuškite kiaušinius ir dar kartelį išmaišykite.
- Tuomet paimkite sietelį, persijokite miltus, kakavos miltelius ir vėl išmaišykite. 🙂
- Jei norite į bendrą masę įberkite dar šokolado gabaliukų.
- Dabar pasiruoškite kepimo indą, jį padenkite kepimo popieriumi ir supilkite gautą masę.
- Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
- Iš kepimo indo išimkite TIK GERAI ATVĖSUS!
- Štai ir viskas! Skanaus!
Pabaigai…
Skanaus!