Šokoladinis medaus tortas

Šokoladinis medaus tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis tortas yra ypatingas dėl savo šokoladinės medaus tekstūros ir subtiliai pridėtų kivių, kurie suteikia gaivų poskonį. Kiekvienas šio torto sluoksnis yra švelniai supurtas medaus karamele, o kreminis sluoksnis su grietine ir citrinos sultimis suteikia malonaus rūgštelės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 2 hours 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Garų vonelė (Sviestui ir medui ištirpinti)
  • Kepimo popierius (Sluoksniams formuoti ir kepti)
  • Plakimo šluotelė (Sluoksniams maišyti ir kremui ruošti)
  • Kepimo forma (Apvali 24 cm forma)
  • Šaldytuvas (Tešlos sutvirtinimui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 420 g Miltai
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 150 g Cukrus
  • 100 g Sviestas arba margarinas
  • 100 g Medaus
  • 2 a.š. Soda
  • 40 g Kakava - Geros kokybės

Kremas

  • 600 g Grietinė
  • 300 g Grietinėlė 35%
  • 150 g Cukraus pudra
  • Citrinos sultys - Pagal skonį
  • Kivis - Smulkintas, pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Medų ir sviestą ištirpinkite ant garų vonelės, įdėkite sodą, pakaitinkite, kad susidarytų karamelė. Palikite pravėsti.
  • Kiaušinius gerai išplakite su cukraus pudra, tada įmaišykite miltus su kakava ir prieskoniais.
  • Pravėsusią masę sumaišykite su kiaušiniais ir įsijokite miltus su kakava. Užminkykite tešlą.
  • Tešlą padalinkite į vienodus rutuliukus, maždaug po 90 g. Iškočiokite apskritimus tarp kepimo popieriaus, kepkite kiekvieną lakštą apie 7 minutes 180°C orkaitėje.
  • Kremui: grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis, atsargiai įmaišykite palaipsniui grietinę. Sudėkite smulkintą kivį, jei norite.
  • Surenkite tortą 24 cm apvalioje formoje, sluoksnius lengvai sutepkite kremu, naudokite pasirinktinai sirupą ar kivį tarp sluoksnių.
  • Palikite tortą šaldytuve, kad sustingtų, bent kelioms valandoms, geriausia per naktį.

Pabaigai…

Nesudėtingas, bet išraiškingas tortas, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Kivis suteikia gaivumo ir subalansuoja saldų šokoladinį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kivi, Medaus tortas, Sluoksniuotas tortas, Šokoladinis tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai