Šokoladinis pyragas be miltų
Ir kas nemėgsta pyragų? Jei manote, kad tai dar vienas iš įprastų ir ne visai sveikų pyragų – klystate! Tai sveikas ir labai skanus pyragas, miltai pakeičiami į smulkintus migdolus, puošybai renkamės uogas, o ne glajus. Valgyti sveikai ir skaniai gali būti taip paprasta!
Ingredientai
- 6 kiaušiniai
- 300 g rudojo cukraus
- 90 g kakavos miltelių
- 180 g maltų migdolų
- 150 g kokosų sviesto ar aliejaus
- 150 g jogurto
- Prieskoniams: žiupsnelis cinamono ar kardamono, šiek tiek druskos, 1,5 šaukšto maltos kavos
Gaminimo eiga
- Migdolus susmulkinti virtuvės kombainu.
- Į vieną dubenį išplakti kiaušinius su cukrumi.
- Kitame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, prieskonius, malta kavą, įsijoti kakavos miltelių.
- Į kiaušinių masę sudėti lydytą kokosų sviestą ar aliejų ir jogurtą, viską išmaišyti, supilti į migdolų (sausą mišinį antrame dubenyje) ir dar kartą gerai išmaišyti.
- Kepimo formą patepti aliejumi arba sviestu arba padengti kepimo popieriumi, supilti pyrago tešlą.
- Pyragą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Jis pakils visai nedaug, bus sodrus ir drėgnas. Geriausia valgyti atvėsusį.
- Atvėsusį pabarstyti kakava ir papuošti uogomis ir kitais norimais produktais.
Pabaigai…
Skanaus!