Šokoladinis pyragas be miltų

Šokoladinis pyragas be miltų

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ir kas nemėgsta pyragų? Jei manote, kad tai dar vienas iš įprastų ir ne visai sveikų pyragų – klystate! Tai sveikas ir labai skanus pyragas, miltai pakeičiami į smulkintus migdolus, puošybai renkamės uogas, o ne glajus. Valgyti sveikai ir skaniai gali būti taip paprasta!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • 6 kiaušiniai
  • 300 g rudojo cukraus
  • 90 g kakavos miltelių
  • 180 g maltų migdolų
  • 150 g kokosų sviesto ar aliejaus
  • 150 g jogurto
  • Prieskoniams: žiupsnelis cinamono ar kardamono, šiek tiek druskos, 1,5 šaukšto maltos kavos

Gaminimo eiga
 

  • Migdolus susmulkinti virtuvės kombainu.
  • Į vieną dubenį išplakti kiaušinius su cukrumi.
  • Kitame dubenyje sumaišyti maltus migdolus, prieskonius, malta kavą, įsijoti kakavos miltelių.
  • Į kiaušinių masę sudėti lydytą kokosų sviestą ar aliejų ir jogurtą, viską išmaišyti, supilti į migdolų (sausą mišinį antrame dubenyje) ir dar kartą gerai išmaišyti.
  • Kepimo formą patepti aliejumi arba sviestu arba padengti kepimo popieriumi, supilti pyrago tešlą.
  • Pyragą kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Jis pakils visai nedaug, bus sodrus ir drėgnas. Geriausia valgyti atvėsusį.
  • Atvėsusį pabarstyti kakava ir papuošti uogomis ir kitais norimais produktais.

Pabaigai…

Skanaus!
Recepto raktažodžiai Desertai, Greitai pagaminami, Pyragai, Pyragas be miltų, Šokoladinis pyragas, Sveikas šokoladinis pyragas, Sveiki desertai, Sveiki patiekalai, Sveikuoliškas pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai