
Šokoladinis pyragas su kreminiu varškės įdaru
Šis skanus šokoladinis pyragas su kreminiu varškės įdaru yra puikus desertas bet kokiai progai. Jo unikalus kreminis sluoksnis suteikia pyragui malonų skonį, o šokoladas – intensyvų ir turtingą aromatą. Šis pyragas ne tik patiks šokolado mėgėjams, bet ir tiems, kurie vertina švelnų ir kreminį varškės įdarą. Išbandykite ir pasigaminkite šį desertą namuose, nes jis yra lengvas ir greitas paruošti.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, su skylute centre (bundt))
- Mikseris (Tešlai maišyti)
- Teptukas (Sviestui tepti)
- Medinis krapštukas (Pyrago iškepimo tikrinimui)
Ingredientai
- 180 g Miltai
- 130 g Cukrus
- 125 g Minkštas sviestas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 80 ml Pienas
- 75 g Tirpintas šokoladas
- 2 v.š. Kakavos milteliai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Įdaras
- 250 g Kreminė varškė
- 50 g Cukrus
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 pak. Vanilinis cukrus
- 10 g Krakmolas
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėkite cukrų, minkštą sviestą, kiaušinius, pieną, tirpintą šokoladą, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Viską gerai išplakite. Tada įmaišykite miltus.
- Paruoškite įdarą: sumaišykite kreminę varškę, cukrų, kiaušinį, vanilinį cukrų ir krakmolą.
- Pasirinkite norimą kepimo formą ir sutepkite ją sviestu. Supilkite 2/3 šokoladinės tešlos, tada užpilkite varškės įdarą ir galiausiai supilkite likusią šokoladinę tešlą.
- Kepkite pyragą 175°C temperatūroje 40-50 minučių. Tikrinkite kepimo būklę su mediniu krapštuku. Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje.
Pabaigai…
Papuošimas gali būti atliekamas pagal jūsų fantaziją. Galite naudoti cukraus pudrą arba šokoladinį glajų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 90gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 45gCholesterolis: 350mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 10mg