
Šokoladinis tortas su mandarinų skiltelėmis
Šis šokoladinis tortas yra papuoštas mandarinų skiltelėmis, kurios suteikia gaivumo ir skonio kontrastą. Puikiai tinka tiek šventinėms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 24 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Tešlai sumaišyti)
- Mentelė (Tešlai paskirstyti formoje)
Ingredientai
Tortas
- 200 g Tamsaus šokolado - Ištirpdyti
- 200 g Sviesto - Ištirpdyti
- 150 g Cukraus
- 4 vnt Kiaušiniai
- 150 g Miltų
- 1 a.š. Kepimo miltelių
Papuošimas
- 200 g Šokolado glajaus - Pasigaminti iš tamsaus šokolado ir grietinėlės
- 2 vnt Mandarinai - Susmulkinti į skilteles
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Ištirpinkite šokoladą ir sviestą, leiskite atvėsti.
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Sumaišykite trynius su cukrumi, tuomet įmaišykite atvėsusį šokoladą su sviestu.
- Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į tešlą.
- Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 40 minučių.
- Leiskite tortui visiškai atvėsti, tada užpilkite šokolado glajumi ir papuoškite mandarinų skiltelėmis.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairių rūšių šokoladą pagal skonį. Mandarinai puikiai dera su šokolado rūgštele ir suteikia tortui gaivumo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 35gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg