Šokoladinis vyniotinis su avietėmis
Šis vyniotinis yra tobulas Kalėdoms, ypač jei laukiate snieguotų švenčių! Tiesiog nesugrįžk be vyniotinio ant stalo, o šis receptas užtikrins, kad visi bus patenkinti. Paprastas biskvitas su kakava ir kremu iš grietinėlės ir mascarponės su avietėmis, kad būtų ne tik skanu, bet ir šventiškai gaivu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Įprasto dydžio, plona)
- Mikseris (Kiaušiniams ir kremui plakti)
- Peilis (Vyniotiniui pjaustyti)
- Mentelė (Biskvitui ir kremui tepti)
Ingredientai
Biskvitas
- 4 vnt Kiaušiniai (L dydžio) - Mažesnius imkite penkis
- 4 šaukštai Cukrus
- 2 šaukštai Miltai
- 2 šaukštai Kakava
Kremas
- 200 g Grietinėlė
- 200 g Mascarponė
- 50 g Cukraus pudra - Pagal skonį
- Avietės - Pyragui dekoruoti
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 210°C. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Po truputį įmaišykite miltus ir kakavą. Tolygiai paskirstykite tešlą ant kepimo skardos ir kepkite 5-6 minutes.
- Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą: grietinėlę plakite iki standumo, tada įmaišykite mascarponę ir cukraus pudrą. Prireikus, reguliuokite saldumą.
- Iškeptą biskvitą apverskite ant švaraus kepimo popieriaus, nulupkite popierių, ant kurio jis kepė, ir uždėkite kremą. Lengvai pabarstykite avietėmis.
- Susukite biskvitą į vyniotinį, prireikus, suvyniokite į kepimo popierių ar plėvelę, kad vyniotinis išlaikytų formą. Pjaustykite, kai atvės.
Pabaigai…
Avietes galite pakeisti kitomis uogomis, pavyzdžiui, braškėmis ar mėlynėmis, priklausomai nuo sezono. Šis desertas puikiai tinka tiek Kalėdoms, tiek vasaros vakarėliams.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 50mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg