Šokoladu kvepiantis obuolių pyragas
Manau, kad visi mokam išsikepti obuolių pyragą. Gal kam pravers ir mano paprastas receptas. Šį pyragą labai mėgsta mano mažieji anūkai. Jis yra su šokolado prieskoniu, kuris prideda ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Didelė, su kepimo popieriumi)
- Plakimo indas (Kiaušiniams ir tešlai maišyti)
- Plakimo šluotelė
- Šaukštas (Tešlai paskirstyti)
Ingredientai
Pagrindinė tešla
- 8 vnt Kiaušiniai
- 200 g Cukrus
- 250 g Miltai
- 2 arb. š. Kepimo milteliai
- 100 g Augalinis aliejus
- 1 valg. š. Kakavos milteliai - 99% kakavos
Papildomi ingredientai
- 6 vnt Dideli obuoliai - Nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais
Gaminimo eiga
- Kiaušinius ir cukrų išplakti iki baltumo ir supylus aliejų dar pamaišyti.
- Į plakinį suberti sijotus miltus su kepimo milteliais ir maišyti, kol gausis klampi masė.
- Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, pilti pagamintą masę, paliekant trečdalį tešlos atskirai.
- Ant tešlos sluoksnio sudėti supjaustytus obuolius.
- Į likusią tešlą suberti kakavos miltelius, gerai išmaišyti ir mažais kiekiais pilti ant obuolių.
- Viršų paskirstyti šaukštu, kad gautųsi marmurinė struktūra.
- Kepti 180°C temperatūroje apie 70 minučių, kol pyragas bus gražiai auksinės spalvos.
Pabaigai…
Jei norite dar labiau paskaninti pyragą, galite pridėti cinamono ar vanilinio cukraus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg