Šoninė su Išpjova
Šis receptas yra apie šoninę, suvyniotą su išpjova. Jis turi ilgą pasiruošimo laiką, tačiau rezultatas yra vertas laukimo. Receptas atkeliavo iš tradicinės lietuviškos virtuvės ir apima šaltą rūkymą bei džiovinimą.
Reikalingi Įrankiai
- Šaldytuvas (Marinavimui)
- Šaltas rūkykla (Rūkinimui)
- Marlė (Apvyniojimui)
- Virvė (Surišimui)
Ingredientai
- 2 kg Šoninė - Nulupta oda
- 1 kg Išpjova - Išklotinė
- 2 v.š. Druska - Su ne dideliu kaupu
- 1 v.š. Juodi pipirai - Nubrauktas
- 1 a.š. Cukrus
- 80 ml Alkoholis
- Prieskoniai - Mėgstami prieskoniai
- Česnako granulės
- Mairūnas
- Garstyčių sėklos
Gaminimo eiga
- Šoninei nulupame odą, iš išpjovos darome išklotinę, įtriname prieskoniais, statome į šaldytuvą 5 parom kas diena pavartant.
- Po to nuplauname po šaltu vandeniu, nusausiname, šoninės vidų barstome mėgstamais prieskoniais, dedame išpjovos išklotinę, vėl barstome prieskoniais.
- Susukame, stipriai suraišiojame, įsukame į marlę ir pakabiname apdžiūti 1-2 parom.
- Rūkiname šaltu dūmų 25 laipsniu 24-36 valandas, kabiname pasivytinti.
- Po 2 savaičių įdedame į vakuumo pakuotę ir šaldytuve laikome. Po 1 mėnesio, rezultatas nuotraukoje. Skanaus!
Pabaigai…
Šis patiekalas reikalauja daug laiko ir kantrybės, tačiau rezultatas tikrai nenuvils. Galima eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, kad išgautumėte unikalų skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 2gBaltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 400mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 2mg