Šoninė su Išpjova

Šoninė su Išpjova

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra apie šoninę, suvyniotą su išpjova. Jis turi ilgą pasiruošimo laiką, tačiau rezultatas yra vertas laukimo. Receptas atkeliavo iš tradicinės lietuviškos virtuvės ir apima šaltą rūkymą bei džiovinimą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 days
Gamyba 1 day
Iš viso 6 days
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška

Reikalingi Įrankiai

  • Šaldytuvas (Marinavimui)
  • Šaltas rūkykla (Rūkinimui)
  • Marlė (Apvyniojimui)
  • Virvė (Surišimui)

Ingredientai
  

  • 2 kg Šoninė - Nulupta oda
  • 1 kg Išpjova - Išklotinė
  • 2 v.š. Druska - Su ne dideliu kaupu
  • 1 v.š. Juodi pipirai - Nubrauktas
  • 1 a.š. Cukrus
  • 80 ml Alkoholis
  • Prieskoniai - Mėgstami prieskoniai
  • Česnako granulės
  • Mairūnas
  • Garstyčių sėklos

Gaminimo eiga
 

  • Šoninei nulupame odą, iš išpjovos darome išklotinę, įtriname prieskoniais, statome į šaldytuvą 5 parom kas diena pavartant.
  • Po to nuplauname po šaltu vandeniu, nusausiname, šoninės vidų barstome mėgstamais prieskoniais, dedame išpjovos išklotinę, vėl barstome prieskoniais.
  • Susukame, stipriai suraišiojame, įsukame į marlę ir pakabiname apdžiūti 1-2 parom.
  • Rūkiname šaltu dūmų 25 laipsniu 24-36 valandas, kabiname pasivytinti.
  • Po 2 savaičių įdedame į vakuumo pakuotę ir šaldytuve laikome. Po 1 mėnesio, rezultatas nuotraukoje. Skanaus!

Pabaigai…

Šis patiekalas reikalauja daug laiko ir kantrybės, tačiau rezultatas tikrai nenuvils. Galima eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, kad išgautumėte unikalų skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 2gBaltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 400mgCukrus: 1gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Išpjova, Lietuviška virtuvė, Rūkymas, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai