
Šonkauliukai aluje su keptomis bulvytėmis
Sesutės Eglės P-ienės gimtadieniui gaminau šonkauliukus aluje. Visiems patiko, valgai ir dar norisi. Pirmiausiai aliejuje apverdame bulves, jas išėmę dedame šonkauliukus apkepti. Po šonkauliukų svogūnai su morkomis, juos kepiname tik kokias 5 min., ir sudedame atgal šonkauliukus, prieskoniuojame kuo patinka. Mano atveju druska, 5 rūšių pipirai, česnako granulės, saldžios paprikos milteliai, kiaulienos prieskoniai, bulvių prieskoniai. Užpilame iki mėsos viršaus alumi ir troškiname, už gero pusvalandžio sudedame bulves ant viršaus, žinoma laiks nuo laiko švelniai pamaišome. Troškinasi iki kol mėsytė beveik neriasi nuo kaulo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms apvirti)
- Keptuvė (Šonkauliukams apkepti)
- Medinė mentelė (Pamaišyti)
- Orkaitė (Troškinimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 kg kg Šonkauliukai
- 500 g g Bulvės
- 2 vnt Svogūnai
- 2 vnt Morkos
- 500 ml ml Alus
- Prieskoniai pagal skonį - Druska, pipirai, česnako granulės, saldžios paprikos milteliai, kiaulienos prieskoniai, bulvių prieskoniai
Gaminimo eiga
- Aliejuje apverdame bulves, jas išėmę dedame šonkauliukus apkepti.
- Po šonkauliukų svogūnus ir morkas kepiname apie 5 minutes.
- Sudedame atgal šonkauliukus, prieskoniuojame pagal skonį.
- Užpilame alumi ir troškiname apie 30 minučių.
- Sudedame bulves ant viršaus ir troškiname, kol mėsa beveik neriasi nuo kaulo.
Pabaigai…
Galite pridėti papildomų prieskonių pagal savo skonį. Alaus rūšis gali būti pasirinkta pagal jūsų pageidavimus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg