Sorų kruopų košė su pagardukais
Šiandienai buvo liūdna diena vaikams, nes nuo šiol pusryčiams – tik sorų košė. Bet su trupučiu kūrybiškumo ši paprasta košė gali tapti įdomesnė ir skanesnė. Su šiek tiek keptų daržovių ir šviežių ridikėlių, šis receptas suteikia naują skonį įprastai pusryčių košei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, tinkamas košei virti)
- Keptuvė (Daržovėms apkepinti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms paruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
- 200 g Sorų kruopos - Per naktį mirkytos, ryte nuplautos
- 1 vnt Poras - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Pievagrybiai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 šaukštelis Grietinė - Pagardinimui
- Krapai - Smulkinti, pagal skonį
- Ridikėliai - Plonai pjaustyti, mamai ridisiukas
Gaminimo eiga
- Sorų kruopas per naktį mirkykite, ryte nuplaukite ir virkite apie 10 minučių. Leiskite košei pabrinkti dar 5 minutes.
- Kol košė verda, keptuvėje apkepinkite smulkintą porą, pievagrybius ir tarkuotą morką, kol daržovės suminkštės.
- Sujunkite daržoves su koše ir pagardinkite grietine bei krapais. Papuoškite plonai pjaustytais ridikėliais prieš patiekiant.
Pabaigai…
Jeigu norite pridėti daugiau skonio, galite įdėti šiek tiek sviesto ar alyvuogių aliejaus virimo metu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 10mgNatris: 200mgKalis: 250mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 5mg