Sotūs ir Pigūs Vištienos Šlaunelės su Bulvėmis ir Marinuotomis Daržovėmis

Sotūs ir Pigūs Vištienos Šlaunelės su Bulvėmis ir Marinuotomis Daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Dabar rimčiau! Kadangi šaldytuvas neužsidaro, teko imtis priemonių ir paruošti šį sotų ir pigų patiekalą iš vištienos šlaunelių ir bulvių. Įdėjus bulves su svogūnų žiedais į orkaitę, patiekalas įgauna ypatingą skonį, kurį papildo marinuotos daržovės. Tai paprastas, bet nepaprastai gardus patiekalas, kuris puikiai tinka kiekvienai dienai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Naudojama patiekalui kepti.)
  • Kepimo forma (Reikalinga bulvėms ir vištienai kepti.)
  • Keptuvė (Vištienos šlaunelėms apkepti.)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Vištienos šlaunelės
  • 6 vnt Bulvės - Supjaustytos riekelėmis.
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas žiedais.
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Prieskoniai - Vištienai ir bulvėms.
  • 200 g Marinuotos daržovės - Naudojamos kaip garnyras.

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos šlauneles apkepti keptuvėje su druska ir prieskoniais, kol gražiai paruduos.
  • Svogūną supjaustyti žiedais ir išdėlioti kepimo formos dugne.
  • Bulves supjaustyti riekelėmis, pabarstyti druska ir prieskoniais, tuomet sudėti į kepimo formą ant svogūnų.
  • Ant bulvių sudėti apkeptas vištienos šlauneles. Kepkite orkaitėje apie 50 minučių.
  • Patiekti su marinuotomis daržovėmis.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau daržovių pagal skonį arba naudoti kitokius prieskonius, kad patiekalas įgautų unikalų skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Marinuotos daržovės, Orkaitėje kepta, Sotus patiekalas, Vištienos šlaunelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai