Spalvotas želė tortas su keptu varškės įdaru

Spalvotas želė tortas su keptu varškės įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis spalvotas želė tortas yra puikus pasirinkimas pavasario šventei. Tai ne tik akį traukiantis desertas, bet ir skanus, su keptu varškės įdaru, kuris suteikia tortui ypatingo skonio. Nors gamybos procesas reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės, rezultatas yra verta kiekvienos minutės. Tortas idealiai tinka tiek šeimos susibūrimams, tiek draugų vakarėliams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Želė forma (Apvali, 20-25 cm)
  • Maišymo dubuo (Didesnis)
  • Maišymo mentelė
  • Šaldytuvas (Želė stingimui)

Ingredientai
  

Želė sluoksniai

  • 3 vnt Įvairių spalvų želė milteliai - Žalia, geltona, raudona
  • 750 ml Vanduo - Kiekvienam želė sluoksniui

Varškės įdaras

  • 500 g Varškė - Gerai išmaišyta
  • 150 g Cukrus
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 100 ml Grietinė
  • Vanilės ekstraktas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pasiruoškite želė pagal pakuotės instrukcijas, naudodami nurodytą vandens kiekį. Kiekvieną sluoksnį leiskite stingti šaldytuve atskirai.
  • Kol želė sluoksniai stingsta, pasiruoškite varškės įdarą: sumaišykite varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę ir vanilę iki vientisos masės.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supilkite varškės mišinį į kepimo formą ir kepkite apie 50-60 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.
  • Atvėsusį varškės įdarą atsargiai išimkite iš formos ir sudėkite į želė formą, sluoksniuodami su želė sluoksniais. Leiskite stingti šaldytuve mažiausiai 2 valandas.
  • Išimkite tortą iš formos ir patiekite. Puoškite pagal pageidavimą.

Pabaigai…

Galima naudoti skirtingų skonių želė, kad pridėti daugiau spalvų ir skonių į tortą. Želė stingimas gali užtrukti ilgiau, priklausomai nuo kambario temperatūros.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 180gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 120gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Pavasario desertas, Varškės įdaras, Želė tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai