Spalvotas želė tortas su vaisiais
Sveikutės grupiokės, Jūsų prašymu, dalinuosi želė torto receptu. Esu neprofesionalė, todėl nepulkit su piktais komentarais, o pasidalinkit savo patirtimi. Kepu biskvitą; Galima ir be biskvito, arba su sausainių pagrindu, o jei visgi norisi biskvito, parduotuvėse pilnai yra pirkti. Kai apstings, viršų puoškit supjaustyta želė, vaisiais, čia fantazijos reikalas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22-24 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Biskvitui ir želė paruošimui)
- Maišymo dubenys
Ingredientai
Biskvitas
- 8 vnt Kiaušiniai
- 150 g Miltai
- 100 g Kukurūzų krakmolas
- 250 g Cukrus
- 1 šaukštas Vanilinis cukrus
Želė
- 900 ml Jogurtas (maišeliuose) - Galima naudoti skirtingų skonių
- 4 šaukštai Cukrus - Tik jei naudojate grietinę
- 2 šaukštai Želatina - Per kiekvieną sluoksnį
Papildomi ingredientai
- 1 skardinė Konservuoti persikai - Supjaustyti kubeliais
- 3 vnt Apelsinai - Išspaustos sultys sulaistymui
- 1/2 ltr Persikų sirupas - Sulaistymui
Gaminimo eiga
- Kepu biskvitą; 8 kiaušiniai, 150 gr. miltų, 100 gr. kukurūzų krakmolo, 250 gr. cukraus, šaukštas vanilinio cukraus. Kepu 180-190°C orkaitėje 30-40 min.
- Galima ir be biskvito, arba su sausainių pagrindu (smulkiai sutrupinti sausainius, sumaišyti su 75 gr. ištirpinto sviesto, sudėti į torto formos apačią ir prispausti, atvėsinti).
- Pasidarom norimų spalvų želė. Aš pasidarau iš vakaro. Užsimerkiu želatiną. Jei dėsite grietinę (18 proc.), tai dviem indeliams (po 450 ml) reikės 2 šaukštų su kaupeliu želatinos ir 4 šaukštų cukraus. Aš dedu jogurtą, kur maišeliuose, tai cukraus nededu, želatinos 900 ml 2 šaukštus.
- Sulaistymui: virintas vanduo, supilu persikų sirupą, dar išspaudžiu 3 apelsinų sultis (gaunasi apie 0.5 ltr.). Susipjaustau kubeliais iš skardinės persikus ir želė.
- Perpjaunu biskvitą į dvi dalis, pirmą dalį dedu į formą, sulaistau, dedu persikus, želė. Ištirpinu želatiną, atšaldau, sumaišau su jogurtu ir kai pradeda stingti greitai užpilu, palaukiu, kol truputį sustings. Dedu sulaistytą antrą dalį biskvito, vėl sudedu želės ir persikų kubelius ir vėl, ištirpinam želatiną, sumaišom su jogurtu ir užpilam.
- Kai apstings, viršų puoškite supjaustyta želė, vaisiais, čia fantazijos reikalas. Tik nedėkite ananasų ir kivių, jie atskiedžia želė.
Pabaigai…
Želė tortui geriau naudoti jogurtą nei grietinę, nes jogurtas suteikia lengvesnę tekstūrą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 300mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg