Spalvotas želiukas su konservuotais persikais

Spalvotas želiukas su konservuotais persikais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet skanus spalvotas želiukas yra puikus desertas bet kokiai progai. Recepto esmė yra įvairių skonių želė kubeliai, sumaišyti su varške ir kondensuotu pienu. Pagrindinis akcentas – konservuoti persikai, suteikiantys šviežumo ir saldumo. Puikus pasirinkimas, kai norisi šiek tiek atsinaujinti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 4 hours
Iš viso 4 hours 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, apie 20-22 cm)
  • Dubuo (Želatinai brinkinti)
  • Šaukštas (Želatinai maišyti)
  • Peilis (Želė pjaustymui)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 1 kg Varškė pyragams
  • 1 indelis Kondensuotas pienas
  • 4 v.š. Želatina - Su kaupu

Želė kubeliai

  • 1 pakelis Spalvota želė - Pagal skonį
  • 300 ml Karštas vanduo - Želė paruošimui

Papuošimas

  • 1 skardinės Konservuoti persikai - Puseles
  • 1 pakelis Persikų skonio želė - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Želė kubelius paruoškite iš vakaro. Naudokite skirtingus skonius, kiekvienam želė pakeliui užpilkite 300 ml karšto vandens, gerai išmaišykite ir palikite sustingti. Po to supjaustykite kubeliais.
  • Paruoškite želatiną: 4 šaukštus želatinos su kaupu užpilkite 100 ml kambario temperatūros vandens, palikite išbrinkti.
  • Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu, išbrinkusią želatiną ištirpinkite (galima šiek tiek pašildyti mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, tačiau neužvirkite).
  • Ištirpusią želatiną sumaišykite su varškės mase ir pridėkite supjaustytus želė kubelius. Gerai išmaišykite.
  • Jei norite, kepimo formos apačioje išdėliokite konservuotų persikų puseles, tada užpilkite paruoštą persikų želę ir palikite sustingti šaldytuve.
  • Užpilkite visą varškės masę ant sustingusios persikų želės ir dėkite desertą į šaldytuvą, kol viskas gerai sustings.

Pabaigai…

Želiuko sluoksniavimas yra fantazijos reikalas, galite keisti skonius ir spalvas pagal savo norus. Svarbu neužvirti želatinos, kad ji neprarastų savo stingimo savybių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 30mgNatris: 80mgKalis: 300mgCukrus: 40gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Kondensuotas pienas, Persikai, Spalvota želė, varškė, Želiukas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai