Spalvoti margučiai krepšelyje

Spalvoti margučiai krepšelyje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie spalvoti margučiai yra puikus Velykų stalo papuošalas. Jų ryškios spalvos simbolizuoja pavasario atgimimą ir atneša šventinę nuotaiką į kiekvieną namą. Pagaminti naudojant įvairius dažus, jie sukuria unikalius spalvų derinius, kurie iškart patraukia akį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Velykos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 vnt
Kalorijos(-ų) 75 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kiaušiniams virti)
  • Dažai (Skirti kiaušinių marginimui)
  • Šaukštas (Kiaušiniams išgriebti iš vandens)
  • Krepšelis (Paruošti margučiai dedami į krepšelį dekoravimui)

Ingredientai
  

  • 10 vnt Kiaušiniai - Kietai virti
  • Vanduo - Kiaušiniams virti
  • Dažai - Įvairių spalvų kiaušinių marginimui
  • Actas - Skiedimui dažų
  • Alyvuogių aliejus - Kiaušinių paviršiaus blizginimui

Gaminimo eiga
 

  • Užvirinti puodą vandens ir sudėti kiaušinius. Virti apie 10 minučių, kol kiaušiniai taps kietai virti.
  • Kiekvieną kiaušinį atsargiai išimti iš vandens ir palikti atvėsti.
  • Paruošti dažus pagal instrukcijas. Į dažų tirpalą pridėti šlakelį acto, kad spalvos būtų ryškesnės.
  • Panardinti kiaušinius į dažus ir palikti keletą minučių, kad įsigertų spalva.
  • Išimti kiaušinius iš dažų ir palikti ant popierinio rankšluosčio, kad nudžiūtų.
  • Kiaušinius galima papildomai išblizginti alyvuogių aliejumi, kad jie gražiai žvilgėtų.
  • Paruoštus margučius sudėti į dekoratyvinį krepšelį ir papuošti Velykų stalą.

Pabaigai…

Margučius galima dekoruoti įvairiais būdais – naudojant vaškinį pieštuką, lipdukus arba audinio gabalėlius.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 75kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1.5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2.5gCholesterolis: 187mgNatris: 70mgKalis: 70mgVitaminas A: 270IU
Recepto raktažodžiai Margučiai, Receptai su nuotraukomis, Spalvoti kiaušiniai, Velykų dekoracijos, Velykų tradicijos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai