Šparaginės pupelės tešloje
Greitai pagaminamas užkandis ir daug sveikesnis už bulvių traškučius variantas. Šviežia, pagaminta namuose ir itin skanu. Šparaginės pupelės tešloje labai puikiai tinka su česnakinių pomidorų padažu.
Ingredientai
- 600 g šparaginių pupelių
- 1 stiklinė miltų
- 1 stiklinė pieno
- 1 kiaušinis
- Prieskoniai: cukrus, druska, vegeta, pipirai
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Nupjaustyti šparaginių pupelių galus. Išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsinti.
- Į dubenį pasigaminti blynų tešlą: įmušti kiaušinį, supilti pieną, suberti miltus, prieskonius,viską išmaišyti, orientuotis į masės tirštumą (ji turi būti tirštesnė nei blynų).
- Įkaitinti aliejų keptuvėje.
- Šparagines pupeles apvolioti tešloje ir kepti aliejuje.
- Puikiai tinka su česnakinių pomidorų padažu: į dubenį supilti pomidorų padažą ir suberti smulkiai pjaustytas česnako skilteles, išmaišyti.
Pabaigai…
Skanaus!