Špinatų ir lašišos vieno kąsnio užkandėlė
Šis receptas yra puikus pasirinkimas lengviems pusryčiams ar užkandžiams. Špinatų blyneliai su kreminiu sūriu ir sūdyta ar rūkyta lašiša ne tik puikiai atrodo, bet ir yra labai skanūs. Tai patiekalas, kurį galite lengvai paruošti ir patiekti svečiams ar šeimos nariams.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Špinatų, pieno ir kiaušinio trynimui)
- Keptuvė (Lietiniams blynams kepti)
- Mentelė (Blynams versti)
- Peilis (Lašišai pjaustyti)
Ingredientai
- 1 st Pienas
- 1 st Verdantis vanduo
- 1 st Miltai
- 1 vnt Kiaušinis
- 3 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Druska
- 20 g Špinatai
- 150 g Kreminis sūris
- 150 g Sūdyta arba rūkyta lašiša
Gaminimo eiga
- Į pieną sudedame kiaušinį, druską, cukrų, špinatus ir blenderiu sutriname. Suberiame miltus, išmaišome ir pilame verdantį vandenį, aliejų ir vėl gerai išmaišome.
- Įkaitintoje keptuvėje iškepame lietinius blynus.
- Blynus pertepti sūriu, o ant krašto užddėti gabalėlį lašišos ir susukame į ritinėlį.
- Supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir patiekiame.
Pabaigai…
Galima pridėti papildomų prieskonių pagal skonį, pavyzdžiui, česnako miltelių ar krapų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 45mgNatris: 300mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg