
Špinatų tortas su mėtos kremu, avietėmis ir mėlynėmis
Smagiai pasivaikščiojus miške, jo dalelę turime ir namie. Žalias, purus, ne per saldus, su miško avietėmis ir mėlynėmis… Labai pavykęs! Biskvito receptą parašysiu atskiru postu.
Reikalingi Įrankiai
- Konditerinis žiedas (Sluoksniavimui)
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Plakimo šluotelė (Kremui suplakti)
- Maistinė plėvelė (Biskvitui suvynioti)
Ingredientai
Biskvitas
- 300 g Špinatų - Smulkintų
- 4 vnt Kiaušiniai - Dideli
- 200 g Cukrus
- 200 ml Augalinis aliejus
- 300 g Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
Kremas
- 2 indeliai Philadelphia sūris - (po 175 g)
- 300 ml Riebi grietinėlė
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 3 v.š. Mėtos drebučiai - (gali būti sirupas)
Puošimas
- 100 g Šaldytos mėlynės
- 100 g Trintos miško avietės
- Šviežios avietės
- Šviežios mėlynės
- Kokteilių mėta
- Aviečių milteliai
Gaminimo eiga
- Špinatų biskvitą iškepiau, atvėsinau, susukau į maistinę plėvelę. Padėjau į šaldytuvą porai valandų (labai gerai ir nakčiai).
- Biskvitą pjoviau į 3 dalis.
- Suplakiau kremą iš 2 indelių Philadelphia (po 175 g), 300 ml riebios grietinėlės, 1 a.š vanilinio cukraus ir 3 kupinų v.š mėtos drebučių (g.b sirupas).
- Sluoksniavau konditeriniame žiede. Ant kremo dėjau šaldytų mėlynių ir trintų miško aviečių (neatlaidinau).
- Per naktį laikiau šaldytuve. Puošiau avietėmis, mėlynėmis, kokteiline mėta, aviečių milteliais.
Pabaigai…
Tortas gavosi labai labai gardus!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg