
Sprandinės kepsniai su grybų ir sūrio plutele
Šie sprandinės kepsniai, pagardinti grybų ir sūrio plutele, yra puikus pasirinkimas, kai norite pasigaminti sočius ir gardžius pietus ar vakarienę. Recepto kilmė yra iš paprasto kasdienio valgio, bet su pridėtu sūrio ir grybų sluoksniu, kuris suteikia ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Reikalinga mėsai ir grybams kepti orkaitėje.)
- Keptuvė (Naudojama mėsos ir grybų apkepimui prieš orkaitės naudojimą.)
- Peilis (Grybų pjaustymui.)
- Pjaustymo lenta (Grybams pjaustyti.)
Ingredientai
- 4 vnt Sprandinės kepsniai - Mėsos gabaliukai turi būti plonai išmušti.
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Česnakas - Smulkintas.
- Pagal skonį Paprika
- 200 g Grybai - Supjaustyti griežinėliais.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
- 200 ml Grietinėlė - Naudojama grybų padažui.
- 150 g Tarkuotas sūris - Pabarstomas ant viršaus prieš baigiant kepti.
Gaminimo eiga
- Sprandinės kepsnius išmušti, įtrinti druska, pipirais, česnaku ir paprika. Apvolioti miltuose.
- Apkepti sprandinės kepsnius keptuvėje iš abiejų pusių, kol švelniai paruduoja. Perkelti į kepimo skardą.
- Grybus ir svogūną apkepinti keptuvėje, kol suminkštėja. Įpilti grietinėlės ir toliau troškinti, kol padažas sutirštės.
- Grybų ir svogūnų masę uždėti ant sprandinės kepsnių, esančių kepimo skardoje.
- Kepti orkaitėje, kol mėsa pilnai iškeps. Prieš baigiant kepti, užberti tarkuoto sūrio ir dar kartą pašauti į orkaitę, kol sūris išsilydys ir gražiai paruduos.
Pabaigai…
Jeigu norite intensyvesnio skonio, galite į grybų masę pridėti šiek tiek balto vyno arba džiovintų prieskonių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 50gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 5mg