Spurgytės prie arbatos

Spurgytės prie arbatos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios spurgytės yra puikus desertas prie arbatos. Receptas puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniam skanavimui. Spurgytės yra minkštos viduje, traškios išorėje, ir jų skonis primena tradicinį lietuvišką desertą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vnt.
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Keptuvė (Gilioji, spurgytėms kepti)
  • Kepimo popierius (Riebalams sugerti po kepimo)
  • Šaukštelis (Tešlai dozuoti į aliejų)

Ingredientai
  

Spurgyčių tešla

  • 500 g Miltai
  • 250 ml Pienas
  • 50 g Sviestas - Ištirpęs
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 100 g Cukrus
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 0.5 a.š. Druska
  • 500 ml Aliejus - Kepimui
  • Cukraus pudra - Spurgytėms apibarstyti

Gaminimo eiga
 

  • Visus sausus ingredientus sumaišyti dubenyje.
  • Pridėti skystus ingredientus ir gerai išmaišyti iki vientisos tešlos.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Su šaukšteliu formuoti mažas spurgytes ir dėti jas į karštą aliejų. Kepti kol spurgytės taps auksinės spalvos.
  • Spurgytes išimti iš aliejaus ir padėti ant kepimo popieriaus, kad sugertų perteklinį riebalų kiekį.
  • Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., šokolado gabalėliais ar cinamonu, kad suteiktumėte spurgytėms papildomą skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Desertai prie arbatos, Lietuviški receptai, Spurgytės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai