Spurgytės su varške

Spurgytės su varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šios spurgytės su varške yra puikus desertas ar užkandis, kuris tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Jų paruošimas yra paprastas, o rezultatas – gardus ir minkštas saldėsis, apibarstytas cukraus pudra.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 spurgos

Reikalingi Įrankiai

  • Maišymo dubuo (Didelis, kad tilptų tešla)
  • Mikseris (Varskei ir kiaušiniams išplakti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti ir spurgoms formuoti)
  • Puodas (Gilus, spurgoms kepti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų pertekliui sugerti)
  • Cukraus pudra (Apibarstyti spurgoms)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 pakelis Varškė
  • 3 v.š. Cukrus - apie 60 g
  • 1 a.š. Kėlimos milteliai
  • Vanilinis cukrus - pagal skonį
  • Druska - pagal skonį
  • 2 Kiaušiniai
  • 200 g Miltai - jei kiaušiniai dideli
  • 140 g Miltai - jei kiaušiniai maži
  • Cukraus pudra - apibarstyti spurgoms

Gaminimo eiga
 

  • Miltus sumaišykite su kėlimos milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.
  • Kiaušinius ir cukrų išplakite. Įdėkite varškę ir plakite mikseriu.
  • Sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Uždengę tešlą padėkite ją pailsėti.
  • Formuokite mažus rutuliukus ir kepkite riebaluose iki auksinės spalvos.
  • Išvirusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Pabaigai…

Jei tešla per minkšta, pridėkite šiek tiek daugiau miltų. Kepkite nedideliu kiekiu vienu metu, kad aliejaus temperatūra nesumažėtų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Desertai, Receptai su nuotraukomis, Spurgos, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai