Sriuba iš kirvio

Sriuba iš kirvio

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas atsirado Varenos vienkiemyje, kur buvo išbandyta gaminti sriubą su ribotais ištekliais. Visiems buvo paskirstytos užduotys: moterims – skalbimas, spintų tvarkymas, vyrams – malkų skaldymas. Man teko gaminti maistą. Kadangi neradau rūgštynių, nusprendžiau naudoti dilgėles. Rezultatas buvo nuostabus – skani ir soti sriuba, kuri visiems patiko.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 10 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (10 litrų)
  • Didelė lentutė (Kapojimui)
  • Mėsinis kirvukas (Dilgėlėms kapoti)
  • Virtuvės peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Didelis šaukštas (Maišymui)
  • Sietelis (Vabaliukams pašalinti)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • Didelis maišas Dilgėlės - Šviežios, gerai nuplautos
  • Saujelė Džiovinti grybai - Pasmulkinti
  • 3 vnt Burokėliai - Išvirti ir sutarkuoti
  • 35 vnt Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos
  • 12 vnt Kiaušiniai - Išvirti kietai, nulupami ir susmulkinti
  • 4 vnt Morkos - Nuskustos ir supjaustytos
  • Keletas Svogūnai - Nuskusti ir supjaustyti
  • 1 galvutė Česnakas - Sutrintas
  • 4 vnt Lauro lapai
  • 4 kubeliai Daržovių sultinio kubeliai
  • Saujelė Ryžiai - Nuplauti

Gaminimo eiga
 

  • Dilgėles gerai nuplauti ir pamerkti į vandenį. Vabaliukus pašalinti.
  • Dilgėles susmulkinti mėsiniu kirvuku.
  • Puode užvirinti vandenį. Sudėti smulkintas dilgėles ir džiovintus grybus.
  • Į puodą sudėti sutarkuotus burokėlius, bulves, morkas, svogūnus ir česnaką.
  • Įpilti šiek tiek vandens ir uždengti puodą. Virti apie 60 minučių.
  • Įdėti ryžius, kiaušinius, lauro lapus ir daržovių sultinio kubelius. Virti dar apie 10 minučių.
  • Patiekti karštą sriubą. Puikiai tinka su šviežia duona.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais daržovių ir prieskonių deriniais. Ši sriuba puikiai tinka šaltai žiemos dienai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 1000mgSkaidulos: 20gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Dilgėlės, Improvizacija, Receptai su istorija, Sotus patiekalas, Sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating