
Sriubyte su agurkais ir grietine
Ši sriuba yra skani ir gaivi, su švelniu rūgštele bei daržovių įvairove. Receptas įkvėptas tradicinės lietuviškos virtuvės, tačiau turi lengvą modernų prieskonį su konservuotais agurkais. Tai tobulas pasirinkimas šaltam rudens vakarui.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, sriubai virti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms smulkinti)
- Samčiai (Sriubai į lėkštes įpilti)
Ingredientai
- 100 g Perlinės kruopos - Išmirkytos ir išvirtos
- 4 vnt Konservuoti agurkai - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Morka - Supjaustyta mažais kubeliais
- 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 200 ml Grietinė - Sriubai užbalinti
- Prieskoniai - Druska, pipirai, lauro lapai, krapai
Gaminimo eiga
- Išmirkytas perlines kruopas išvirti pagal instrukcijas. Supilkite į puodą ir pridėkite pjaustytas daržoves: bulves, morką, svogūną, papriką. Įpilkite vandens ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Įdėkite konservuotus agurkus ir susmulkintą česnaką į sriubą. Virkite dar kelias minutes, kad sriuba įgautų agurkų skonį.
- Galiausiai, supilkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad sriuba taptų švelni ir kreminė. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.
- Sriubą patiekite šiltą, pabarstytą krapais, jei pageidaujate.
Pabaigai…
Ši sriuba puikiai tinka kaip pirmasis patiekalas pietų ar vakarienės metu. Agurkų rūgštelė suteikia sriubai išskirtinį skonį, kuris puikiai dera su grietinės švelnumu.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg