
Štrudelis su obuoliais ir razinomis
Šis štrudelis su obuoliais ir razinomis yra puikus desertas, kuris sujungia tradicinius skonius su šiuolaikišku poskoniu. Mano močiutė visada gamindavo šį štrudelį, kai pas mus atvykdavo svečiai. Jis yra puikus tiek karštas su ledais, tiek šaltas su vaniliniu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, maždaug 20×10 cm)
- Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
- Peiliukas (Tešlai subadyti)
- Šepetėlis (Tešlai su kiaušinio plakiniu ištepti)
Ingredientai
Tešla
- 1 pakelis Sluoksniuota bemielė tešla - Atšaldyta
Įdaras
- 2-3 vnt Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti kubeliais
- 1 sauja Razinos
- 2 šaukštai Cukrus
- Citrinos rūgštis - Pagal skonį
- 1 šaukštelis Cinamono
- 1 vnt Kiaušinis - Išplaktas, tešlai ištepti
Gaminimo eiga
- Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi. Atšaldytą sluoksniuotą tešlą įdėkite į formą.
- Sumaišykite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius su razinomis, cukrumi, citrinos rūgštimi ir cinamonu.
- Pusę tešlos perkelkite į kitą formelės pusę ir subadykite tešlą peiliuku. Įdėkite obuolių įdarą į formą.
- Uždenkite įdarą likusia tešla, gražiai išlyginkite, padarykite įpjovimus ir ištepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite iš pradžių 220°C temperatūroje 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 35 minutes.
- Štrudelis su obuoliais labai skanus su ledais, o štrudelis su varške su vaniliniu padažu. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., pridėti imbiero ar muskato.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 220gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg