Štrudelis su obuoliais ir razinomis

Štrudelis su obuoliais ir razinomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis štrudelis su obuoliais ir razinomis yra puikus desertas, kuris sujungia tradicinius skonius su šiuolaikišku poskoniu. Mano močiutė visada gamindavo šį štrudelį, kai pas mus atvykdavo svečiai. Jis yra puikus tiek karštas su ledais, tiek šaltas su vaniliniu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, maždaug 20×10 cm)
  • Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
  • Peiliukas (Tešlai subadyti)
  • Šepetėlis (Tešlai su kiaušinio plakiniu ištepti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 pakelis Sluoksniuota bemielė tešla - Atšaldyta

Įdaras

  • 2-3 vnt Obuoliai - Nulupti ir supjaustyti kubeliais
  • 1 sauja Razinos
  • 2 šaukštai Cukrus
  • Citrinos rūgštis - Pagal skonį
  • 1 šaukštelis Cinamono
  • 1 vnt Kiaušinis - Išplaktas, tešlai ištepti

Gaminimo eiga
 

  • Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi. Atšaldytą sluoksniuotą tešlą įdėkite į formą.
  • Sumaišykite nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius su razinomis, cukrumi, citrinos rūgštimi ir cinamonu.
  • Pusę tešlos perkelkite į kitą formelės pusę ir subadykite tešlą peiliuku. Įdėkite obuolių įdarą į formą.
  • Uždenkite įdarą likusia tešla, gražiai išlyginkite, padarykite įpjovimus ir ištepkite kiaušinio plakiniu.
  • Kepkite iš pradžių 220°C temperatūroje 10 minučių, po to sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 35 minutes.
  • Štrudelis su obuoliais labai skanus su ledais, o štrudelis su varške su vaniliniu padažu. Skanaus!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., pridėti imbiero ar muskato.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 220gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Obuoliai, Razinos, Sluoksniuota tešla, Štrudelis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai