Sūdyta šoninė su prieskoniais
Šoninė yra vienas iš tų patiekalų, kuris gali būti ruoštas įvairiais būdais ir vis tiek būti skanus. Šis receptas pateikia paprastą ir greitą būdą paruošti sūdytą šoninę su žolelių ir prieskonių mišiniu, kuris suteikia ypatingą skonį. Receptas puikiai tinka žiemos vakarams, kai norisi kažko sotaus ir skanaus. Šoninė su prieskoniais puikiai dera su karštomis bulvėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Aštrus, šoninei pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Maistinė plėvelė (Šoninei vynioti)
Ingredientai
- 500-600 g Šoninė - geriau, kad oda būtų svilinta
- 1 v.š. Druska
- Raudonos paprikos milteliai
- Čili prieskoniai
- Petražolės - smulkintos
- Salierų lapai - smulkinti
- Bazilikas - smulkintas
- Česnakas - smulkintas
- Žiupsnelis druskos - žalumynams sumaišyti
Gaminimo eiga
- Šoninę pjaustyti rėkėmis, bet ne iki galo, 3 pjūviai iš vienos pusės, 3 iš kitos.
- Į tarpus dėti paruoštus prieskonius, įtrinti druska ir įvynioti į maistinę plėvelę.
- Laikyti šaltai arba šaldymo kameroje.
- Valgyti su karštomis bulvėmis. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais pagal savo skonį. Taip pat galite naudoti įvairias žoleles, kad suteiktumėte šoninei kitokį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 1gBaltymai: 35gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 1500mgKalis: 200mgVitaminas A: 50IUVitaminas C: 10mg