Sudžiovinta rukola kaip prieskonis žiemai

Sudžiovinta rukola kaip prieskonis žiemai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas kilo iš asmeninės patirties, kai mano vienintelis rukolos krūmelis užaugo taip gausiai, kad nesuspėjome visko suvalgyti net dalinantis su kaimynais. Pasinaudojau draugės Raimondos patarimu ir rukolą sudžiovinau bei sumaliau į prieskonius, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams per visą žiemą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Prieskoniai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 30 porcijos
Kalorijos(-ų) 5 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Džiovyklė arba orkaitė (Naudojama rukolai džiovinti)
  • Peilis (Rukolai smulkinti prieš džiovinant)
  • Trintuvas arba grūstuvė (Sudžiovintai rukolai sumalti į miltelius)

Ingredientai
  

  • Rukola

Gaminimo eiga
 

  • Rukolą nuplaukite ir nusausinkite. Galima naudoti švarų virtuvinį rankšluostį, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę.
  • Išdėkite rukolą plonu sluoksniu ant džiovyklės padėklų arba orkaitės skardos, jei naudojate orkaitę, nustatykite žemiausią temperatūrą ir palikite dureles šiek tiek atviras, kad būtų užtikrinta ventiliacija.
  • Džiovinkite, kol rukola bus visiškai sausa ir trapios tekstūros. Tai gali užtrukti nuo kelių valandų iki visos dienos, priklausomai nuo drėgmės lygio ir temperatūros.
  • Sausą rukolą susmulkinkite trintuvu arba grūstuve, kol ji taps smulkiais milteliais. Laikykite sandarioje talpyklėje, kad apsaugotumėte nuo drėgmės.

Pabaigai…

Sudžiovinta rukola gali būti naudojama kaip prieskoniai salotoms, troškiniams, sriuboms, padažams ir kitiems patiekalams. Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje, kad ilgiau išliktų skonis ir aromatas.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 5kcalAngliavandeniai: 1gBaltymai: 0.5gKalis: 30mgSkaidulos: 0.3gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 3mg
Recepto raktažodžiai Džiovinimas, Prieskoniai, Rukola
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai