Sukti pyragėliai su aštriu mėsos faršu

Sukti pyragėliai su aštriu mėsos faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kai juos pirmą kartą paragavau, tiesiog negalėjau sustoti valgyti. Buvo net nepatogu 😳, bet tikrai- negalėjau jiems atsispirti 😅.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 pyragėliai

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius (Kepimo skardai iškloti)
  • Kepimo skarda
  • Peilis (Aštriam pjaustymui)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakiniui)
  • Kepimo šepetėlis (Tešlai patepti)
  • Blenderis (Mėsos masei sutrinti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 pakelis Mielinės sluoksniuotos tešlos

Įdaras

  • 300 g Mėsos faršo
  • 1 vnt Svogūnas - Nedidelis, smulkiai pjaustytas
  • 1-2 skiltelės Česnako
  • 1 vnt Morka - Nedidelė, tarkuota
  • Aliejaus ar lydyto sviesto kepimui
  • Aštrių mėsos prieskonių
  • Druskos
  • Kiaušinis ar grietinėlė aptepimui - Plakta

Gaminimo eiga
 

  • Susmulkintą svogūną kartu su česnaku pakepinkite su nedideliu aliejaus ar sviesto kiekiu. Kai svogūnas taps skaidrus, sudėkite mėsą ir sutarkuotas morkas. Įberkite aštrių mėsos prieskonių bei druskos. Viską kepkite kol išgaruos skystis atsiradęs nuo mėsos ir suminkštės morkos.
  • Visą gautą masę sutrinkite blenderiu ir palikite per naktį šaldytuve. Tešlos lakštams leiskite atšilti. Tada juos lengvai iškočiokite, kad jų dydis padvigubėtų.
  • Tešlos lakštus tepkite mėsos įdaru palikdami apie 1.5 cm neužteptą galą. Kiekvieną lakštą susukite į vamzdelį, užbaigiant neužteptu faršu kraštu.
  • Vamzdelį, aštriu peiliu, supjaustykite 1,5 cm gabalėliais ir patepdami kiaušinio plakiniu dėkite į skardą, kurioje išties tas kepimo popierius.
  • Kepkite pyragėlius prieš tai iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

Pabaigai…

Faršo įdarą geriausia pasiruošti iš vakaro, kad skoniai susimaišytų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Mėsos pyragėliai, Sluoksniuota tešla, Sukti pyragėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai