
Sukti pyragėliai su aštriu mėsos faršu
Kai juos pirmą kartą paragavau, tiesiog negalėjau sustoti valgyti. Buvo net nepatogu 😳, bet tikrai- negalėjau jiems atsispirti 😅.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius (Kepimo skardai iškloti)
- Kepimo skarda
- Peilis (Aštriam pjaustymui)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakiniui)
- Kepimo šepetėlis (Tešlai patepti)
- Blenderis (Mėsos masei sutrinti)
Ingredientai
Tešla
- 1 pakelis Mielinės sluoksniuotos tešlos
Įdaras
- 300 g Mėsos faršo
- 1 vnt Svogūnas - Nedidelis, smulkiai pjaustytas
- 1-2 skiltelės Česnako
- 1 vnt Morka - Nedidelė, tarkuota
- Aliejaus ar lydyto sviesto kepimui
- Aštrių mėsos prieskonių
- Druskos
- Kiaušinis ar grietinėlė aptepimui - Plakta
Gaminimo eiga
- Susmulkintą svogūną kartu su česnaku pakepinkite su nedideliu aliejaus ar sviesto kiekiu. Kai svogūnas taps skaidrus, sudėkite mėsą ir sutarkuotas morkas. Įberkite aštrių mėsos prieskonių bei druskos. Viską kepkite kol išgaruos skystis atsiradęs nuo mėsos ir suminkštės morkos.
- Visą gautą masę sutrinkite blenderiu ir palikite per naktį šaldytuve. Tešlos lakštams leiskite atšilti. Tada juos lengvai iškočiokite, kad jų dydis padvigubėtų.
- Tešlos lakštus tepkite mėsos įdaru palikdami apie 1.5 cm neužteptą galą. Kiekvieną lakštą susukite į vamzdelį, užbaigiant neužteptu faršu kraštu.
- Vamzdelį, aštriu peiliu, supjaustykite 1,5 cm gabalėliais ir patepdami kiaušinio plakiniu dėkite į skardą, kurioje išties tas kepimo popierius.
- Kepkite pyragėlius prieš tai iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Pabaigai…
Faršo įdarą geriausia pasiruošti iš vakaro, kad skoniai susimaišytų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 20mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 2mg