Suktinukai troškinti su šašlykais

Suktinukai troškinti su šašlykais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas atsirado iš poreikio sunaudoti likusius keptus šašlykus ir apvirtus suktinukus, kurių įdaras – sūris ir slyvos. Įdomus skonis, kur slyvos suteikia puikią natą padaže, o dūminis aromatas iš šašlykų papildo visą patiekalą. Paprastas, bet labai skanus derinys, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ir šventinei vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili keptuvė troškinimui)
  • Puodas (Bulvių košei virti)
  • Virtuvinis peilis (Ingredientams pjaustyti)
  • Plakimo šluotelė (Padažui sumaišyti)

Ingredientai
  

Suktinukai

  • 8 vnt Suktinukai - Įdaryti sūriu ir slyvomis
  • 300 g Šašlykai - Kepti, likę nuo vakarienės
  • 200 ml Grietinėlė - Padažui
  • 200 g Jaunos morkos - Supjaustytos
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 500 g Bulvės - Virtos ir sutrintos į košę
  • Pagal skonį Rauginti agurkai
  • Pagal skonį Krienai

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką, pridėkite jaunas morkas ir pakepinkite dar kelias minutes.
  • Į keptuvę sudėkite suktinukus ir šašlykus, užpilkite grietinėle ir troškinkite apie 20 minučių, kol visi skoniai susimaišys.
  • Patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais bei krienais pagal skonį.

Pabaigai…

Patiekalas puikiai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis šalia. Taip pat galima naudoti bet kokius likučius vietoj šašlykų, pavyzdžiui, keptą vištieną ar kiaulieną.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Dūminis skonis, Receptai su nuotraukomis, Šašlykai, Slyvos, Suktinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai