
Suktinukai troškinti su šašlykais
Šis patiekalas atsirado iš poreikio sunaudoti likusius keptus šašlykus ir apvirtus suktinukus, kurių įdaras – sūris ir slyvos. Įdomus skonis, kur slyvos suteikia puikią natą padaže, o dūminis aromatas iš šašlykų papildo visą patiekalą. Paprastas, bet labai skanus derinys, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ir šventinei vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili keptuvė troškinimui)
- Puodas (Bulvių košei virti)
- Virtuvinis peilis (Ingredientams pjaustyti)
- Plakimo šluotelė (Padažui sumaišyti)
Ingredientai
Suktinukai
- 8 vnt Suktinukai - Įdaryti sūriu ir slyvomis
- 300 g Šašlykai - Kepti, likę nuo vakarienės
- 200 ml Grietinėlė - Padažui
- 200 g Jaunos morkos - Supjaustytos
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 500 g Bulvės - Virtos ir sutrintos į košę
- Pagal skonį Rauginti agurkai
- Pagal skonį Krienai
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką, pridėkite jaunas morkas ir pakepinkite dar kelias minutes.
- Į keptuvę sudėkite suktinukus ir šašlykus, užpilkite grietinėle ir troškinkite apie 20 minučių, kol visi skoniai susimaišys.
- Patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais bei krienais pagal skonį.
Pabaigai…
Patiekalas puikiai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis šalia. Taip pat galima naudoti bet kokius likučius vietoj šašlykų, pavyzdžiui, keptą vištieną ar kiaulieną.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg