Sultinga sprandinė su bulvėmis ir salotomis

Sultinga sprandinė su bulvėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vakar klausiau, šiandien pasigaminau, pasinaudojau ir jūsų patarimais. Kadangi gavosi labai skanu, tai dalinuosi. Sprandinė buvo marinuota su česnako granulėmis, pipirų mišiniu, saldžia paprika ir druska. Po to ištepta citrinos sulčių, sojos padažo ir medaus mišiniu. Kepimo procesas įtraukė apkeptuvę ir orkaitę. Nors bulvės neiškepė laiku, galutinis rezultatas buvo labai skanus ir sultingas. Salotos sudarytos iš aisbergo salotų, paprikos, agurko, pomidoriuko, pagardintos citrinos sultimis, aliejumi, druska ir pipirais. Tikrai darysiu Kalėdoms!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda
  • Folio plėvelė
  • Keptuvė (Apkepti sprandinę)
  • Peilis (Pjaustymui)
  • Dubuo (Marinatui sumaišyti)
  • Orkaitė

Ingredientai
  

Sprandinė

  • 1 kg Sprandinė - Supjaustyta cm storio gabalais
  • 1 šaukštelis Česnako granulių
  • 1 šaukštelis Pipirų mišinio - 5 rūšių pipirai
  • 1 šaukštelis Maltos saldžiosios paprikos
  • Pagal skonį Druskos
  • 2 šaukštai Citrinos sulčių
  • 2 šaukštai Sojos padažo
  • 1 šaukštas Medaus
  • Trupinėlis Sviesto - Ant kiekvieno kepsnio

Bulvės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos
  • Pagal skonį Druskos
  • Pagal skonį Pipirų

Svogūnai

  • 4 vnt Svogūnai - Pusžiedžiais
  • Trupinėlis Sviesto
  • 2 šaukšteliai Cukraus

Salotos

  • 1 galva Aisbergo salotos
  • 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas
  • 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas
  • Pagal skonį Druskos
  • Pagal skonį Pipirų
  • 2 šaukštai Citrinos sulčių
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite sprandinę maždaug cm storio gabalais ir padarykite kelias įpjovas viršuje.
  • Sumaišykite česnako granules, pipirų mišinį, maltą saldžiąją papriką ir druską. Užbarskite šį mišinį ant sprandinės ir įtrinkite.
  • Sumaišykite citrinos sultis, sojos padažą ir medų. Ištepkit sprandinę šiuo mišiniu.
  • Kai sprandinė marinuojasi, supjaustykite bulves ir pabarstykite jas druska ir pipirais.
  • Apkepkite sprandinę keptuvėje po minutę iš kiekvienos pusės, tada perkelkite į kepimo skardą, šalia padėkite bulves. Ant sprandinės uždėkite truputį sviesto.
  • Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje pusvalandį.
  • Kol sprandinė ir bulvės kepa, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite supjaustytus svogūnus. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir pagels, tada įdėkite cukraus ir toliau kepkite.
  • Nudengę foliją, uždėkite svogūnus ant sprandinės ir kepkite dar 10 minučių.
  • Salotoms sumaišykite aisbergo salotas, papriką, agurką, pomidorą, druską, pipirus, citrinos sultis ir aliejų.
  • Patiekite sprandinę su bulvėmis ir salotomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiomis salotų sudėtinėmis dalimis pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Receptai su nuotraukomis, Salotos, Sprandinė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai