
Sultingi Pyragėliai su Įdaru
Šie sultingi pyragėliai su įdaru yra puikus užkandis bet kokiai progai. Jie sujungia traškią tešlą su skaniu įdaru, kurį galite pasirinkti pagal savo skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, padengta kepimo popieriumi)
- Šepetėlis (Tešlai aptepti)
- Didelis dubuo (Tešlai maišyti)
- Šakutė (Tešlai sujungti ir aptepti)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai
- 250 g Sviestas - Šaltas, supjaustytas kubeliais
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktam su vandeniu tešlai aptepti
- 100 ml Vanduo - Šaltas
Įdaras
- 300 g Mėsa - Maltas, pagal jūsų pasirinkimą (jautiena, kiauliena, vištiena)
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Česnako skiltelės - Smulkiai pjaustytos
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 1/2 a.š. Pipirai - Pagal skonį
- 1 a.š. Paprikos milteliai
- 1 a.š. Džiovintos žolelės - Pagal jūsų pasirinkimą
Gaminimo eiga
- Miltus ir sviestą trinkite, kol mišinys primena trupinius.
- Pridėkite šalto vandens ir sumaišykite, kol susiformuoja tešla. Apvyniokite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Kepkite svogūną ir česnaką keptuvėje, kol suminkštės. Pridėkite mėsą ir kepkite, kol ji bus paruošta. Pridėkite prieskonius ir gerai sumaišykite.
- Tešlą iškočiokite ir supjaustykite apskritimais. Į kiekvieną apskritimą dėkite šaukštą įdaro ir užlenkite kraštus, sujungiant juos šakute.
- Aptepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol bus auksinės spalvos.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, tokiais kaip daržovės, sūris ar grybai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg