
Sumuštiniai su kilke ir svogūnais
Šie sumuštiniai yra tikras lietuviškas užkandis, kurį prisimins kiekvienas, kas augo šioje šalyje. Juos paruošti užtrunka vos kelias minutes, bet tai nėra priežastis pamiršti šį paprastą, tačiau nepaprastai skanų patiekalą. Gaminant reikia truputį laiko ir meilės, kad kiekvienas kąsnis būtų malonumas.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Svogūnams supjaustyti)
- Lėkštė (Patiekimui)
Ingredientai
- 4 riekelės Balta duona - Geriausia šviežia
- 200 g Kilke - Filė
- 1 vnt Raudonas svogūnas - Supjaustytas žiedais
- Pagal skonį Juodieji pipirai - Šviežiai malti
Gaminimo eiga
- Ant balto duonos riekelių uždėti po keletą kilkės filės gabalėlių.
- Ant viršaus uždėti raudono svogūno žiedus.
- Pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir patiekti.
Pabaigai…
Sumuštiniai geriausiai tinka patiekti šviežius, o svogūnus galima keisti marinuotais dėl intensyvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg