Sumuštinis su silke ir burokėliais

Sumuštinis su silke ir burokėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis sumuštinis yra puikus užkandis tiems, kurie mėgsta derinti tradicinius lietuviškus skonius. Virtus burokėlius sumaišius su majonezu, gaunamas gaivus ir spalvingas pagrindas silkei. Silkė suteikia sumuštiniui sūrumo ir sodraus skonio, o kepinta duona prideda traškumo. Tai patiekalas, kuris gali nustebinti savo paprastumu ir nepaprastu skoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Batono riekutėms paskrudinti)
  • Trintuvė (Virtų burokėlių tarkavimui)
  • Dubuo (Sumaišyti burokėlių salotoms)
  • Šaukštas (Majonezui sumaišyti su burokėliais)
  • Peilis (Silkei supjaustyti)
  • Lėkštė (Patiekti sumuštinius)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Batonas - Supjaustytas riekelėmis
  • 100 g Virtų burokėlių - Sutrintų
  • 50 g Majonezas
  • 100 g Silkė - Supjaustyta gabalėliais
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Skonio paryškinimui
  • Keletas lašų Citrinų sultys - Papildomam skoniui
  • Papuošimui Šviežios krapai

Gaminimo eiga
 

  • Virtus burokėlius sutarkuokite ir sumaišykite su majonezu, druska, pipirais ir citrinų sultimis.
  • Batono riekutes paskrudinkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Ant kiekvienos batono riekelės tepkite burokėlių salotas, ant viršaus dėkite silkės gabalėlius.
  • Patiekite sumuštinius papuošus šviežiais krapais.

Pabaigai…

Jei norite daugiau traškumo, galite įdėti šiek tiek keptos duonos trupinių arba džiovintos svogūnų spirgučių ant viršaus.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 250mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Burokėliai, Receptai su nuotraukomis, Silkė, Sumuštinis, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai