Suplyšusios dešrelės su bulvių, morkų ir moliūgo koše

Suplyšusios dešrelės su bulvių, morkų ir moliūgo koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas, kurį vadiname „suplyšusio dešrelės“, yra tiesiog skanumo viršūnė! Dešrelės verdamos tol, kol įplyšta, ir patiekiamos su švelniai sviestu, grietinėle ir pienu pagardinta bulvių, morkų ir moliūgo koše. Prie patiekalo pridedami marinuoti agurkėliai, švieži petražolės ir krapai bei pomidoriukai. Paprasta, bet neapsakomai skanu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Dešrelėms virti)
  • Kastruolis (Košei virti)
  • Trintuvas (Daržovėms trinti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Košė

  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 200 g Moliūgas - Nuluptas ir supjaustytas kubeliais
  • 1 šaukštas Sviestas - Pagal skonį
  • 1 šlakelis Grietinėlė - Pagal skonį
  • 1 šlakelis Pienas - Pagal skonį

Pagrindinis patiekalas

  • 2 vnt Dešrelės - Verdamos tol, kol įplyšta
  • 100 g Marinuoti agurkėliai - Supjaustyti griežinėliais
  • Šviežios petražolės - Patiekimui
  • Švieži krapai - Patiekimui
  • Pomidoriukai - Perpjauti per pusę

Gaminimo eiga
 

  • Nulupkite bulves, morkas ir moliūgą, supjaustykite kubeliais. Sudėkite į kastruolį, užpilkite vandeniu ir virkite, kol daržovės suminkštės.
  • Nupilkite vandenį, sutrinkite daržoves trintuvu iki vientisos masės. Įpilkite truputį pieno, grietinėlės ir įdėkite sviesto, viską gerai išmaišykite.
  • Tuo tarpu užvirinkite puodą vandens ir įdėkite dešreles. Virkite, kol jos pradės plyšti.
  • Patiekite dešreles kartu su koše. Prie patiekalo pridėkite marinuotus agurkėlius, petražoles, krapus ir perpjautus pomidoriukus.

Pabaigai…

Šiam patiekalui galite naudoti bet kokios rūšies dešreles. Norint daugiau kreminės tekstūros, į košę įpilkite šiek tiek daugiau pieno ar grietinėlės.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 450IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Dešrelės, Moliūgas, Morkos, Namų virtuvė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai