
Suplyšusios dešrelės su bulvių, morkų ir moliūgo koše
Šis patiekalas, kurį vadiname „suplyšusio dešrelės“, yra tiesiog skanumo viršūnė! Dešrelės verdamos tol, kol įplyšta, ir patiekiamos su švelniai sviestu, grietinėle ir pienu pagardinta bulvių, morkų ir moliūgo koše. Prie patiekalo pridedami marinuoti agurkėliai, švieži petražolės ir krapai bei pomidoriukai. Paprasta, bet neapsakomai skanu!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Dešrelėms virti)
- Kastruolis (Košei virti)
- Trintuvas (Daržovėms trinti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Košė
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
- 2 vnt Morkos - Nuluptos ir supjaustytos kubeliais
- 200 g Moliūgas - Nuluptas ir supjaustytas kubeliais
- 1 šaukštas Sviestas - Pagal skonį
- 1 šlakelis Grietinėlė - Pagal skonį
- 1 šlakelis Pienas - Pagal skonį
Pagrindinis patiekalas
- 2 vnt Dešrelės - Verdamos tol, kol įplyšta
- 100 g Marinuoti agurkėliai - Supjaustyti griežinėliais
- Šviežios petražolės - Patiekimui
- Švieži krapai - Patiekimui
- Pomidoriukai - Perpjauti per pusę
Gaminimo eiga
- Nulupkite bulves, morkas ir moliūgą, supjaustykite kubeliais. Sudėkite į kastruolį, užpilkite vandeniu ir virkite, kol daržovės suminkštės.
- Nupilkite vandenį, sutrinkite daržoves trintuvu iki vientisos masės. Įpilkite truputį pieno, grietinėlės ir įdėkite sviesto, viską gerai išmaišykite.
- Tuo tarpu užvirinkite puodą vandens ir įdėkite dešreles. Virkite, kol jos pradės plyšti.
- Patiekite dešreles kartu su koše. Prie patiekalo pridėkite marinuotus agurkėlius, petražoles, krapus ir perpjautus pomidoriukus.
Pabaigai…
Šiam patiekalui galite naudoti bet kokios rūšies dešreles. Norint daugiau kreminės tekstūros, į košę įpilkite šiek tiek daugiau pieno ar grietinėlės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 450IUVitaminas C: 20mg