
Sūrelis iš šaldyto kefyro
Jei dar neišbandėte šio itin paprasto, bet geniališko metodo, pats metas pabandyti. Iš šaldyto kefyro gaminamas sūrelis yra puikus pasirinkimas greitam ir sveikam užkandžiui ar užtepėlei. Gaminimas toks paprastas, kad to net receptu pavadinti nesinori.
Reikalingi Įrankiai
- Marliukas (Reikalingas kefyro filtravimui, kai jis atitirpsta.)
- Indas su dangčiu (Kefyro užšaldymui ir atitirpinimui.)
- Šaldiklis (Kefyro užšaldymui.)
Ingredientai
Ingredientai
- 1 l Kefyras - Riebesnis geriau tinka šiam receptui.
Gaminimo eiga
- Supilkite kefyrą į indą su dangčiu ir padėkite į šaldiklį, kol jis visiškai užšals (apie 24 valandas).
- Išimkite užšaldytą kefyrą iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti kambario temperatūroje, padėdami jį ant marlės, kad nutekėtų išrūgos.
- Po atitirpimo, turėsite švelnų sūrelį, kurį galite naudoti kaip užtepėlę arba desertą.
Pabaigai…
Galite pridėti druskos, žolelių ar kitų priedų, kad suteiktumėte sūreliui papildomą skonį. Išrūgos gali būti naudojamos blynų tešlai arba sriuboms.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 120mgKalis: 200mgCukrus: 8gVitaminas A: 50IU