Sūrelis iš šaldyto kefyro

Sūrelis iš šaldyto kefyro

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Labai lengvas
Jei dar neišbandėte šio itin paprasto, bet geniališko metodo, pats metas pabandyti. Iš šaldyto kefyro gaminamas sūrelis yra puikus pasirinkimas greitam ir sveikam užkandžiui ar užtepėlei. Gaminimas toks paprastas, kad to net receptu pavadinti nesinori.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Užkandžiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 120 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Marliukas (Reikalingas kefyro filtravimui, kai jis atitirpsta.)
  • Indas su dangčiu (Kefyro užšaldymui ir atitirpinimui.)
  • Šaldiklis (Kefyro užšaldymui.)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 1 l Kefyras - Riebesnis geriau tinka šiam receptui.

Gaminimo eiga
 

  • Supilkite kefyrą į indą su dangčiu ir padėkite į šaldiklį, kol jis visiškai užšals (apie 24 valandas).
  • Išimkite užšaldytą kefyrą iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti kambario temperatūroje, padėdami jį ant marlės, kad nutekėtų išrūgos.
  • Po atitirpimo, turėsite švelnų sūrelį, kurį galite naudoti kaip užtepėlę arba desertą.

Pabaigai…

Galite pridėti druskos, žolelių ar kitų priedų, kad suteiktumėte sūreliui papildomą skonį. Išrūgos gali būti naudojamos blynų tešlai arba sriuboms.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 120kcalAngliavandeniai: 8gBaltymai: 10gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20mgNatris: 120mgKalis: 200mgCukrus: 8gVitaminas A: 50IU
Recepto raktažodžiai Greiti receptai, Kefyras, Šaldymas, Sūrelis, Sveika mityba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai