Sūris su storais gumulais

Sūris su storais gumulais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis sūris buvo pagamintas naudojant specialų metodą, kad būtų išgauti stori varškės gumulai. Jis yra švelnus, tačiau trapesnis nei įprasta varškė. Svarbu yra tiksliai kontroliuoti temperatūrą ir pieno kokybę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Sūrio forma (Naudoti norint išgauti formą)
  • Termometras (Stebėti pieno temperatūrą)
  • Sietelis (Varškės nusunkimui)

Ingredientai
  

  • 2 l Pienas - Riebus pienas
  • 1 a.š. Rūgštis arba šliužas - Rūgšties kiekis gali skirtis priklausomai nuo naudojamos rūšies

Gaminimo eiga
 

  • Pieną pašildyti iki 30°C.
  • Įdėti rūgštį arba šliužą ir leisti sustingti apie 30 minučių.
  • Atsargiai supjaustyti varškę į didelius gumulus.
  • Perkelti į sūrio formą ir palikti nusunkti.

Pabaigai…

Eksperimentuokite su įvairiais rūgštingumo lygiais ir pieno rūšimis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 35gRiebalai: 30g
Recepto raktažodžiai Naminis sūris, Sūris, varškė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai