
Sutrintos Bulvės su Morkomis ir Silke
Pas mane šiandien silkutė su bulvytėm. Manau silkę moka kiekviena savaip pasidaryti. Pas mane česnakas, stambiai tarkuota morka ir skiltelėm pjaustytas svogūnas. Truputį pomidorų pastos, nes tokio laip lietuvoje pomidoro padažo čia niekur nerandu, taigi improvizuoju. Silkę supjaustau gabaliukais ir sudedu į daržovių mišinį, kad truputį susidraugautų. Man taip labiau patinka! Prieskoniai kokius jau mėgstat.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė)
- Tarkavimo įrankis (Morkoms tarkuoti)
- Peilis (Svogūnams pjaustyti)
- Puodas (Bulvėms virti)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Beveik išvirtos
- 2 vnt Morkos - Stambiai tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Skiltelėmis pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas
- 2 v.š. Pomidorų pasta - Arba pomidoro padažas
- 200 g Silkė - Supjaustyta gabaliukais
- Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves beveik visiškai išvirti, tuomet sutrinti stikline ir truputį apkepinti keptuvėje.
- Keptuvėje pakepinti svogūnus su česnaku iki jie suminkštės.
- Pridėti tarkuotas morkas ir pomidorų pastą, viską gerai sumaišyti ir troškinti kelias minutes.
- Pridėti supjaustytą silkę į daržovių mišinį ir lengvai sumaišyti, kad skoniai susimaišytų.
- Patiekti silkę su daržovėmis ir sutrintomis bulvėmis.
Pabaigai…
Galite pridėti daugiau daržovių arba naudoti mėgstamus prieskonius, kad pritaikytumėte receptą savo skoniui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg