Šventinė ryžių ir rūkyta vištienos sriuba

Šventinė ryžių ir rūkyta vištienos sriuba

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kūčios, Kalėdos… Norisi kažko skysto ir karšto. Ši ryžių ir rūkytos vištienos sriuba yra puikus pasirinkimas šaltomis žiemos dienomis. Gaminimas nesudėtingas, o rezultatas – šiltas, kvapnus ir sotus patiekalas, kuris sušildys tiek kūną, tiek sielą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas sriubai virti)
  • Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas (Sriubai maišyti)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos mažais kubeliais
  • 2 vnt Morkos - Nuluptos ir smulkiai pjaustytos
  • 200 g Rūkyta vištiena - Be odos, smulkiai supjaustyta
  • 100 g Ryžiai
  • Prieskoniai - Druska, pipirai, lauro lapai, petražolės

Gaminimo eiga
 

  • Bulves ir morkas sudėti į puodą su vandeniu ir virti ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės.
  • Į puodą pridėti ryžius ir toliau virti, kol ryžiai taps minkšti.
  • Galiausiai įdėti smulkintą rūkytą vištieną ir prieskonius. Virti dar keletą minučių, kol vištiena gerai įšils ir sriuba įgis norimą skonį.
  • Patiekti sriubą karštą, pabarstytą smulkintomis petražolėmis.

Pabaigai…

Ši sriuba puikiai tinka šventinėms vakarienėms. Galima praturtinti pridedant daugiau įvairių daržovių, tokių kaip salierai ar paprikos, o prieskonius parinkti pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 15gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 35mgNatris: 450mgKalis: 700mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Kalėdos, Rūkyta vištiena, Ryžiai, Sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai