Šventinis Ausų ir Liežuvių Vyniotinis “Bambalys”

Šventinis Ausų ir Liežuvių Vyniotinis “Bambalys”

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Jeigu matėte mūsų ankstesnį straipsnį apie vyniotinio gamybą ir jus sudomino, manau šitas taip pat sudomins. Šis receptas yra lengvesnis, greitesnis ir nereikalauja jokių svorių iš sporto salės. Vyniotinis paruošiamas naudojant greitpuodį ir paprastus ingredientus: ausis, liežuviai, druska, pipirai, lauro lapai, česnakai, šiek tiek čili, krapai ir keli lapeliai želatinos. Rezultatas – skanus ir neįprastas patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Greitpuodis (Vyniotiniui virti)
  • Puodas (Švariems ingredientams virti)
  • Bambalys (Supjaustytas, vyniotiniui formuoti)
  • Plėvelė (Vyniotinio apvyniojimui)
  • Peilis (Ingredientams pjaustyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 6 vnt Ausys - Nuplautos
  • 2 vnt Liežuviai - Nuplauti, nuimta oda ir riebalai
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 3 vnt Lauro lapai
  • 4 skiltelės Česnakai - Smulkinti
  • 1 vnt Čili - Smulkintas
  • Pagal skonį Krapai - Smulkinti
  • Keli lapeliai Želatina - Nepastoviam vyniotiniui

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukite ausis ir liežuvius, sudėkite juos į greitpuodį, užpilkite vandeniu ir pridėkite druskos. Virkite 10-15 minučių.
  • Išvirkite, nupilkite vandenį ir nuplaukite ingredientus švariu vandeniu. Nuimkite odą ir riebalus nuo liežuvių.
  • Sudedami ingredientus į švarų puodą, pridėkite 500g vandens, prieskonių ir vėl užkaiskite greitpuodį 25-30 minučių.
  • Išvirkite ir paragaukite ar užtenka druskos. Atvėsinkite, atskirkite mėsą nuo skysčio, įdėkite želatiną į skystį ir ištirpinkite.
  • Paimkite liežuvį ar du ir apsukite ausis aplinkui, suformavus ritinį, sudėkite į bambalį. Likusias vietas užpildykite liežuvio ar ausų gabalėliais.
  • Supylus mėsą, užpilkite likusiu skysčiu, padaužykite ir paspauskite butelį, kad išeitų oras. Užsukite kamštį ir apvyniokite plėvele.
  • Palikite sustingti, tada prapjaukite bambalį ir išimkite vyniotinį.

Pabaigai…

Želatinos kiekis gali būti koreguojamas priklausomai nuo pageidaujamo vyniotinio tvirtumo. Norint išvengti oro burbulų, butelį galima lengvai spausti ir daužyti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 300mgVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Ausys, Liežuviai, Receptai su nuotraukomis, Vyniotinis, Želatina
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai