
Šventinis paštetas su maskarpone ir svogūnų džemu
Šis paštetas su maskarpone yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus užkandis. Vištienos kepenėlės, karamelizuoti svogūnai ir šlakelis brendžio suteikia šiam patiekalui išskirtinį skonį. Idealus pasirinkimas šventiniam stalui, kai norisi nustebinti svečius netikėtu skonių deriniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, tinkama troškinimui)
- Blenderis (Paštetui sumaišyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Aštrus, daržovėms ir kepenėlėms pjaustyti)
Ingredientai
- 1.5 kg Vištienos kepenėlės - Gerai nuplautos ir išmirkytos
- 2 vnt Morkos - Smulkiai supjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Saliero stiebas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Pankolis - Smulkiai supjaustytas
- 1 šaukštas Rudasis cukrus
- 50 g Lydytas sviestas
- 150 ml Raudonasis vynas - Sausas, troškinimui
- 20 ml Brendis
- 300 g Maskarponė - Sumaišyta su paštetu
- 50 g Razinės - Virintos raudoname vyne
- Alyvuogių aliejus - Patiekimo papuošimui
- Čiobrelis - Papuošimui
- pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Nuplaukite ir išmirkite vištienos kepenėles, kol vanduo taps švarus, o kepenėlės šviesiai rausvos. Tai gali užtrukti kelias valandas arba net per naktį.
- Lydytame svieste pakepinkite smulkintas morkas, svogūną, saliero stiebą ir pankolį. Įberkite šaukštą rudojo cukraus ir leiskite lengvai karamelizuotis.
- Į keptuvę suversti vištienos kepenėles, įdėti čiobrelių ir užpilti raudonojo vyno. Troškinti ant mažos ugnies, kol skysčio beveik neliks.
- Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite brendžio ir dar porą minučių troškinkite, kad alkoholis išgaruotų.
- Visą masę perkelkite į blenderį ir sumaišykite iki vientisos konsistencijos. Kai pravės, įmaišykite maskarponę.
- Patiekite su duonos riekelėmis, apipilkite alyvuogių aliejumi ir papuoškite čiobrelių šakele. Galima pridėti ir razinų, virtų raudoname vyne.
Pabaigai…
Jeigu nemėgstate razinų, galite jų nenaudoti. Šis paštetas puikiai dera su svogūnų džemu ar bet kuria kita rūgštele uogiene.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 220mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 15gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 8mg