Šventinis silkės užkandis su mangais ir agurkais
Lapkritis eina link pabaigos ir aš jau galvoju apie patiekalus šventėms. Šis užkandis buvo išbandytas ir patvirtintas šeimos narių, todėl jis tikrai bus puikus papildymas Kalėdiniam stalui. Čiabata su mangais, agurkais, violetiniu svogūnu ir silkės gabaliukais ne tik gardi, bet ir lengvai paruošiama.
Reikalingi Įrankiai
- Pjaustymo lentelė
- Peilis (Aštrus, daržovėms ir silkėms pjaustyti)
- Dubuo (Sumaišyti ingredientams)
- Šaukštas
- Skrudintuvo keptuvė (Čiabatoms paskrudinti)
Ingredientai
- 1 vnt Čiabata - Perpjauta į dvi dalis
- 0.5 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
- 0.5 vnt Mangas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Violetinis svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Citrinpipirai - Pagal skonį
- 1 vnt Silkė - Su žolelėmis, pjaustyta gabaliukais
Gaminimo eiga
- Agurką, mangą ir svogūną smulkiai supjaustome, įberiame citrinpipirių ir išmaišome.
- Čiabatą paskrudiname.
- Ant skrudintos čiabatos dedame paruoštą garnyrą ir ant viršaus pjaustytą silkutę.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar įdaro ingredientais, pvz., pridėti avokadą ar petražoles.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg