Sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Sausainiukai, kurių paragavus norėsis dar ir dar!
Ingredientai
- 225 g sviesto
- 3/4 puodelio cukraus
- 1/4 šaukštelis druskos
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 didelis kiaušinio trynys
- 2 puodeliai miltų
- 100 g šokolado
Gaminimo eiga
- Maišykite sviestą, cukrų, druską ir vanilę, kol masė taps vientisa, po to įmaišykite trynį.
- Suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
- Šokoladą sulaužykite ir susmulkinkite į gabaliukus.
- Suberkite į tešlą ir ir ją išminkykite, kad šokoladas pasiskirstytų.
- Iš tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Tešlą supjaustykite norimo storio riekelėmis ir išdėliokite ant skardos. Tarp sausainių palikite tarpus.
- Kepkite, kol sausainiai pageltonuos (apie 20 min.)
Pabaigai…
Skanaus!