
Sviestinis obuolių pyragas
Šio obuolių pyrago receptas prasideda nuo švelnios sviestinės tešlos, kuri buvo šaldoma prieš kepimą, kad suteiktų pyragui ypatingą tekstūrą. Pyragas pagardintas alyvinių kritukų obuoliais, cukrumi ir cinamonu. Jį kepiau apie valandą 200°C temperatūroje, kol viršus tapo gražiai auksinės spalvos. Pyragas puikiai dera su ledais arba be jų.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
- Kepimo popierius
- Tešlos klojimo mentelė (Tešlai paskirstyti kepimo formoje)
- Teptukas (Kiaušiniui užtepti ant pyrago viršaus)
Ingredientai
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Tarkuotas sviestas
- 2-3 šaukštai Grietinė
- Pakankamai Miltai - Tešlai sumaišyti ir kočiojamai konsistencijai pasiekti
- Pakankamai Obuoliai - Alyviniai kritukai, nulupti ir supjaustyti
- Pagal skonį Cukrus - Pabarstyti ant obuolių ir tešlos
- Pagal skonį Cinamono
Gaminimo eiga
- Paruošti tešlą: sumaišyti kiaušinį, tarkuotą sviestą, grietinę ir miltus, kad susidarytų minkoma tešla. Tešlą laikyti šaldytuve apie valandą.
- Paruošti įdarą: alyviniai kritukai obuoliai turi būti nulupti ir supjaustyti, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu pagal skonį.
- Tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo formą. Užberti obuolių įdarą ant tešlos pagrindo.
- Tešlos kraštus užlenkti ant obuolių įdaro, viršų patepti kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
- Kepkite pyragą apie valandą 200°C orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Pyragas puikiai dera su ledais. Jei norite, galite įberti smulkintų riešutų į obuolių įdarą dėl papildomo skonio ir tekstūros.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 280gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg