Šviežios bandelės su sezamais ir aguonomis

Šviežios bandelės su sezamais ir aguonomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas skirtas tradicinėms bandelėms, kurios puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Bandelės yra minkštos ir kvapnios, o sezamų ir aguonų pabarstai suteikia joms ypatingą skonį bei tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour 55 minutes
Patiekalas Pusryčiai, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 20 vnt.
Kalorijos(-ų) 180 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Privaloma padengti kepimo popieriumi)
  • Tešlos maišymo dubuo (Didelė, tešlai minkyti)
  • Tešlos kildinimo audinys (Užkloti tešlą kildinimo metu)
  • Šepetėlis (Bandelėms aptepti su plakiniu)

Ingredientai
  

Tešla

  • 500 g Miltai - Per sietą persijoti
  • 50 g Cukrus
  • 7 g Sausos mielės
  • 250 ml Šiltas vanduo - Tinkamai sušildyti, ne per karštas
  • 50 ml Alyvuogių aliejus - Naudokite kokybišką aliejų
  • Žiupsnelis Druska - Pagal skonį

Plakinys

  • 1 vnt. Kiaušinis - Lengvai suplakti
  • 2 v.š. Pienas - Naudoti tešlos aptepimui
  • Pagal skonį Sezamo sėklos
  • Pagal skonį Aguonos

Gaminimo eiga
 

  • Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir cukrumi. Įpilkite šiltą vandenį ir alyvuogių aliejų, gerai išmaišykite ir minkyti tešlą, kol ji taps lygi ir elastinga.
  • Uždenkite tešlą audiniu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kad tešla pakiltų.
  • Pakilusią tešlą padalinkite į 20 vienodų dalių, iš jų formuokite bandeles ir sudėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
  • Bandelės paviršių aptepkite plakiniu (kiaušinis sumaišytas su pienu) ir pabarstykite sezamais arba aguonomis.
  • Kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pvz., pridėti kapotų riešutų ar džiovintų vaisių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 180kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 4gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 15mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Aguonos, Bandelės, Sezamai, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai