
Tarkuotų bulvių kukuliai su karkos įdaru ir rūkyta dešra
Kai nėra išeities, sukies iš padėties. Šie tarkuotų bulvių kukuliai su karkos įdaru ir rūkyta dešra yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti nuostabų patiekalą. Turėjau virtą bulvę, sutarkavau ją ir sumaišiau su žaliomis tarkuotomis bulvėmis. Įdarui panaudojau kepintą karkos vyniotinį, rūkytą dešrą, svogūnus ir česnakus. Patiekalas gavosi minkštas, skanus ir labai sotus.
Reikalingi Įrankiai
- Tarka (Burokine tarka ir tarkavimo mašina)
- Sietelis (Bulvių tarkių skysčiui nuvarvinti)
- Puodas (Kukuliams virti)
- Keptuvė (Įdarui paruošti)
Ingredientai
Bulvės
- 1 vnt Virta bulvė
- 12 vnt Vidutinės žalios bulvės - Tarkuotos
- 1 šaukštas Krakmolas - Su vandeniu išmaišytas
Įdaras
- Karkos vyniotinis - Supjaustytas gabaliukais, pakepintas
- Rūkyta dešra - Supjaustyta gabaliukais, pakepinta
- Svogūnai - Supjaustyti, pakepinti
- Česnakai - Smulkinti, pakepinti
Padažas
- Grietinė
- Įdaras - Tas pats kaip kukulių
Gaminimo eiga
- Virtą bulvę sutarkuoti ir sumaišyti su tarkuotomis žaliomis bulvėmis. Nuvarvinti tarkius per sietelį. Susidariusį skystį supilti į puodą, kur virs kukuliai, pridėti krakmolo išmaišyto su vandeniu.
- Bulvių tarkius sumaišyti su virta bulve, nusistovėjusiu krakmolu ir druska. Formuoti kukulius, įdarą įdėti vidun.
- Įdarui karkos vyniotinį ir rūkytą dešrą supjaustyti gabaliukais, pakepinti su svogūnais ir česnakais.
- Kukulius virti 20 minučių. Patiekti su grietinės padažu ir tuo pačiu įdaru.
Pabaigai…
Į grietinės padažą galite pridėti truputį smulkintų žolelių ar prieskonių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 80gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg