Tešloje keptos vištienos blauzdelės su bulvėmis

Tešloje keptos vištienos blauzdelės su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei. Vištienos blauzdelės, įvyniotos į tešlą, kepamos kartu su bulvytėmis. Rezultatas – sultingos ir aromatingos vištienos blauzdelės, su traškia tešlos plutele ir minkštomis bulvytėmis. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus ir sotumo pojūčio suteikiančio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pietūs, Vakarienė
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, skersmuo apie 25 cm)
  • Teptukas (Tešlai aptepti kiaušiniu)
  • Peilis (Bulvėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Vištienos blauzdelės

  • 6 vnt Vištienos blauzdelės
  • 300 g Tešla - Mielinė arba sluoksniuota
  • 2 vnt Kiaušiniai - Tešlai aptepti

Bulvės

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai sukapotas
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Vištienos blauzdeles įvyniokite į tešlos gabaliukus, palikdami viršūnę neuždengtą. Aptepkite tešlą kiaušiniu.
  • Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite blauzdeles ir aplink jas išdėliokite bulvių gabaliukus.
  • Apibarstykite česnaką, druską ir pipirus, apšlakstykite aliejumi.
  • Kepkite orkaitėje apie 45 minutes arba kol tešla taps auksinės spalvos ir vištiena bus iškepusi.

Pabaigai…

Naudokite mėgstamą tešlą – tiek mielinę, tiek sluoksniuotą. Jei norite traškesnės tekstūros, galite naudoti sluoksniuotą tešlą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 2g
Recepto raktažodžiai bulvės, Orkaitės patiekalai, Tešla, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai