Tikrą kiauliuko jovalą
Taip taip, pagaminau ‘tikrą kiauliuko jovalą’, nes viskas viename puode ir jau tiek skanu, kad vyro negaliu nuvaryt nuo to ‘lovio’, t.y. puodo. Nors šiaip gaminu ne ‘jovalus’, bet šitas patiekalas sulaukė daug liaupsių net antrą dieną, dar ir prieskoniai tiko-patiko. Lovys pilnas, bent 2 dienos ramybės, kad nekriuksėtų. Atkirtis toms, kurios nesupranta, kad kartais jovalas gali būti beprotiškai skanus ir net 100 kartų skanesnis už vien tik pateiktą grožį lėkštėje.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didesnio tūrio, kad tilptų visi ingredientai)
- Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Keptuvė (Svogūnams ir morkoms pakepinti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 kg Kiaulienos mentė
- 3 vnt Svogūnai
- 3-4 vnt Morkos
- 9 vnt Bulvės
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Juodieji malti pipirai
- 1 arb. šaukštelis Džiovintas bazilikas
- 1 arb. šaukštelis Rozmarinas
- 1 arb. šaukštelis Raudonėlis
- 4 skiltelės Česnakas
- Pagal skonį Šviežios petražolės - Smulkintos
- 2 valg. šaukštai Grietinė
- 1 valg. šaukštas Miltai
- Pagal poreikį Vanduo
- Pagal poreikį Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Mentę susmulkinkite gabaliukais kaip guliašui (atidžiai pašalinkite visas plėves, kurių buvo nemažai). Atskirkite lašinukus, juos supjaustykite smulkiau. Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite lašinukus, jiems apsilydžius ir apkepus sudėkite visą mėsą. Troškinkite tose pačiose mėsos sultyse apie 10-15 min., kol sulčių sumažės. Tada užpilkite vandens, kad semtų mėsą ir troškinkite toliau.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje. Jiems apkepus suberkite griežinėliais pjaustytas morkas. Baigiant kepti užberkite šiek tiek druskos ir sudėkite į puodą su mėsa. Ten pat sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Dar įpilkite vandens, kad vos vos semtų bulves.
- Įberkite prieskonius, jei trūksta, druskos pagal skonį, smulkintus česnakus. Dar virkite apie 10 min, kol išvirs bulvių kubeliai.
- Grietinėje išmaišykite miltus ir įpilkite šiek tiek vandens dėl skystos konsistencijos. Gerai išmaišius, supilkite į troškinį. Pabaigoje užberkite smulkintų petražolių.
Pabaigai…
Šis troškinys puikiai tinka šaltoms žiemos dienoms, kai norisi kažko sotaus ir šilto. Gaminimo procesas yra paprastas, bet rezultatas tikrai džiugins net išrankiausius valgytojus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 80mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg