Tinginio koldūnai

Tinginio koldūnai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tinginio koldūnai – paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam valgymui, tiek šeimos susibūrimams. Tešla yra paruošiama iš miltų, kiaušinio, aliejaus, druskos ir vandens. Įdaras – kiaulienos faršas su pievagrybiais ir svogūnu. Patiekalas yra virinamas sultinyje ir valgomas su sviesto bei grietinės padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Vandeniui ir sultiniui virti)
  • Virtuvės kočėlas (Tešlai iškočioti)
  • Peilis (Tešlai pjaustyti į griežinėlius)

Ingredientai
  

Tešla

  • 300 g Miltai - Naudojami pagal poreikį
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 v.š. Augalinis aliejus
  • Žiupsnelis Druska
  • Vanduo - Pagal poreikį

Įdaras

  • 400 g Kiaulienos faršas
  • 200 g Pievagrybiai - Sutrinti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą sumaišydami miltus, kiaušinį, aliejų, druską ir vandenį. Leiskite tešlai pastovėti porą valandų.
  • Iškočiokite tešlą į du plonus stačiakampius lakštus. Ant kiekvieno iš jų tolygiai paskirstykite įdarą.
  • Suvyniokite lakštus į vyniotinius ir supjaustykite juos į griežinėlius.
  • Paruoškite verdantį sultinį. Įdėkite koldūnų griežinėlius į verdantį sultinį ir virkite 15-20 minučių.
  • Patiekite su sviesto ir grietinės padažu.

Pabaigai…

Tešla neturi būti per plona, kad neplyštų virimo metu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Greiti patiekalai, Kiaulienos faršas, Koldūnai, pievagrybiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai