
Tinginio koldūnai
Tinginio koldūnai – paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam valgymui, tiek šeimos susibūrimams. Tešla yra paruošiama iš miltų, kiaušinio, aliejaus, druskos ir vandens. Įdaras – kiaulienos faršas su pievagrybiais ir svogūnu. Patiekalas yra virinamas sultinyje ir valgomas su sviesto bei grietinės padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui ir sultiniui virti)
- Virtuvės kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Tešlai pjaustyti į griežinėlius)
Ingredientai
Tešla
- 300 g Miltai - Naudojami pagal poreikį
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 v.š. Augalinis aliejus
- Žiupsnelis Druska
- Vanduo - Pagal poreikį
Įdaras
- 400 g Kiaulienos faršas
- 200 g Pievagrybiai - Sutrinti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą sumaišydami miltus, kiaušinį, aliejų, druską ir vandenį. Leiskite tešlai pastovėti porą valandų.
- Iškočiokite tešlą į du plonus stačiakampius lakštus. Ant kiekvieno iš jų tolygiai paskirstykite įdarą.
- Suvyniokite lakštus į vyniotinius ir supjaustykite juos į griežinėlius.
- Paruoškite verdantį sultinį. Įdėkite koldūnų griežinėlius į verdantį sultinį ir virkite 15-20 minučių.
- Patiekite su sviesto ir grietinės padažu.
Pabaigai…
Tešla neturi būti per plona, kad neplyštų virimo metu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg