Tinginių tortukas su maskarponės sūriu

Tinginių tortukas su maskarponės sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis tinginių tortukas su maskarponės sūriu yra lengvas ir greitai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Su šokolado ir apelsinų skoniu, jis patiks visiems saldumynų mėgėjams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tortinė forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Puodas (Šokolado tirpinimui)
  • Šaukštas (Maišymui)
  • Dubuo (Sausainių trupiniams sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 700 g Maskarponės sūris
  • 150 g Juodasis šokoladas - Vienetas
  • 1 vnt Apelsinas - Sultims išspausti
  • 360 g Sausainiai
  • 200 g Sviestas - Ištirpintas

Gaminimo eiga
 

  • Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių.
  • Ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
  • Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Į ją beriame sausainius ir suspaudžiame tolygiu sluoksniu.
  • Tirpiname šokoladą puode, kuriame buvo sviestas, po truputį dedame maskarponę ir maišome, kad masė taptų vientisa. Išspaudžiame apelsino sultis ir gerai išmaišome.
  • Supilame šokolado masę ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
  • Puošiame pagal poreikius.

Pabaigai…

Šis tortas puikiai tiks greitam desertui, galite eksperimentuoti su kitais priedais, kaip uogos ar riešutai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Apelsinai, Maskarponė, Šokoladas, Tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai