Tinginys su šokoladu ir vanile

Tinginys su šokoladu ir vanile

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis tinginys yra klasikinis lietuviškas desertas, kuris sujungia šokoladinį ir vanilinį skonį. Tai puikus pasirinkimas kavos pertraukėlėms gamtoje ar namuose, kur jis gali būti patiekiamas su mėgstama kava ar arbata. Šiame recepte yra ir sentimentas – vaikystės prisiminimai apie tinginį, kurį paruošdavo seneliai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis dubuo (Tešlos maišymui)
  • Medinė mentelė (Tešlai maišyti)
  • Kepimo popierius (Desertui formuoti)
  • Šaldytuvas (Tinginį laikyti iki sustingimo)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 200 g Sviestas
  • 300 g Sausainiai - Vaniliniai ir šokoladiniai, perpus
  • 400 g Kondensuotas pienas - Su cukrumi
  • 4 v.š. Kakavos milteliai
  • 1 v.š. Vanilinio cukraus

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies, įpilti kondensuotą pieną, kakavos miltelius ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišyti.
  • Į paruoštą masę suberti sulaužytus sausainius ir gerai išmaišyti, kol sausainiai pasidengs šokoladiniu mišiniu.
  • Paruoštą masę supilti ant kepimo popieriaus, suformuoti norimą formą ir įvynioti į popierių.
  • Tinginį padėti į šaldytuvą ir laikyti kelias valandas, kol jis gerai sustings.
  • Patiekti su kavos arba arbatos puodeliu.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su sausainiais ir pridėti riešutų arba džiovintų vaisių pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 35gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Lietuviški receptai, Šokoladas, Tinginys, Vanilė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai