Tinginys su tikru šokoladu
Vakar gavus užsakymą iš anūkų gaminau tinginį. Iš karto darau daug, kad visiems užtektų. Visada sausainius perku iš Lidl, ten šie pigūs ir skanūs. Labai nepatinka lietuviški ‘Gaidelis’. Aišku, čia tik mano nuomonė. Šis tinginys yra ypatingas dėl tikro juodo šokolado, kuris suteikia ypatingą skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Mišiniui paruošti)
- Puodas (Šokoladui ir sviestui ištirpinti)
- Kepimo popierius (Tinginį formuoti ir laikyti)
- Peilis (Sausainiams smulkinti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 6 pakeliai Sausainiai - Smulkinti
- 200 g Juodas šokoladas - Tikras, ištirpintas
- 1 pakelis Sviestas - Ištirpintas
- 1 indelis Sutirštintas pienas - Supiltas į mišinį
- 4 šaukštai Pienas - Sumaišytas su šiltu pienu
Gaminimo eiga
- Smulkinti sausainius iki trupinių.
- Puode ištirpinti sviestą ir šokoladą, įdėti sutirštintą pieną ir sumaišytus pieno šaukštus.
- Užvirinti mišinį ir užpilti ant smulkintų sausainių.
- Paruoštą mišinį padalinti į tris dalis, paskirstyti ant kepimo popieriaus ir suvynioti.
- Suvyniotus tinginio gabalus padėti šaltai, truputį prispausti svoriu.
- Prieš patiekiant laikyti šaltai.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais šokolado tipais ar pridėti riešutų. Laikyti šaltai, kad išlaikytų formą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg